Şevrole İmpala

Ocak 2025
Nemesis Kitap
Sıralamalar

2025 47. kitabı
Polisiye kitap okurken hem olayları çözmeye çalışmak hem de içindeki bazı detayları gerçek yaşamla ilişkilendirmek hoşuma gidiyor. Kitabın başı ile bitirdiğim yer arasında geçen süreçte ortaya çıkan gerçeklerle güzergahın değişmesi hareketi daha da artırıyor. Tam da bu noktada türü sevenleri memnun edecek bir içerikten bahsetmek istiyorum. Üstelik yer yer mizah da eşlik ediyor okuyucuya. Kitap komiser Engin ‘in Antalya’daki bir olayı çözmeye gitmek için seçtiği otobüs yolculuğu ile başlıyor. Zorlu bir yolculuk oldu ki bunun da kendince nedenleri vardı tabi. Zihninde ise Serra’yı hatırlıyordu bazen. Dolayısıyla yazar, okuyucuyu geçmişe de götürerek bazı detayları birleştirmenizi sağlıyor. Kendisini otobüs garında karşılayan otel sahibi kişiyle aralarında geçen diyaloglar gülümsetti. Rıfkı Bey ilginç biri. Kitap ilerledikçe güzergaha dahil olan karakterler ve olaylar ile ne zaman kitabın sonuna geldim bilemedim. Antalya’da bir mağarada elli metre derinlikte bulunan otomobilin sırrını çözerken hem merak hem mizah eşlik ediyor size. İçerisinde de her duyguyu barındırıyor.
2025 63. kitabı
Okunma: 01 Mart 2025 19:07
Selamlar. Nasılsınız? Nasıl gidiyor Ramazan'ın ilk günleri? Bilmeyenleriniz varsa da buradan söylemiş olayım yeni bir akıma başladım. Ramazan boyunca her gün bir kitap okuyacağım. Bu kitapta benim ilk kitabım. Aslında polisiye seçmeyi planlamıyordum ama tarih ve mizah karışımı bir kitap olduğunu bildiğim için önceliği buna vermek istedim. İyi ki de öyle yapmışım birkaç saatte bitti. Yazım dili çok keyifliydi. Yazardan daha önce okuduğum kitapla kıyaslanabilir durumda ise onu daha çok sevmiştim ama bu da güzeldi. Kim derdi ki Komiser engini özleyeceğim? İnanın kitabı okuyana kadar ben de bu karakteri özlediğimi fark etmemiştim. Bu seferde yolumuz Antalya'da bir mağarada bulunan Chevrolet impala'nın ardındaki gerçekleri çözmek için kesişiyor. Engin geçmişi değiştikçe çok farklı şeyler bulmaya başlar. Burada sadece ihanet ve suç değil, Gizem ve geçmişin derin yaraları vardır. Bu kitapta yeni karakterler de katıyoruz bünyemize ve ben hepsini gerçekten sevdim. İlginç bir okuma oldu benim için. Geçmişin tozlu rafları sizce de geleceğe bir iz bırakmamış mıdır? Benim gibi polise kitaplarını daha çok mizah, tarih ve aşk üzerine kurulu şekilde seviyorsanız bu kitabı da seveceğinizi düşünüyorum. Final bölümünde verilen son cümleler bana bir devam kitabının daha olacağını gösteriyor. O sonu okurken bir tık kovid dönemini hatırlamadım desem de yalan olur. Aynı şeyleri Allah bir daha yaşatmasın. Bakalım Komiser Engin ve ekibi ile birlikte bu sefer hangi maceraya katılacağız. Polisiye sevenlere tavsiyemdir.
1000k
2025 8. kitabı
Okunma: 04 Mart 2025 12:22
Şevrole İmpala / Kitap Yorumu Polisiye seven bir insan olarak arada yeni yazarlara şans veririm. Bu kitapta şans verdiğim kitaplardan biri. Sanem Gonzalez'in kalemiyle tanıştığım bu kitap ayrıca yazar imzalı . Yazar imzalı kitaplar benimi için her zaman önemlidir. Bunun için yazara ayrıca teşekkür ediyorum. Gelelim kitabımıza; Aslında kitabın konusunu çok beğendim. Merak ettiğim bir çok öge vardı. Nasıl sonuçlanacağı ile ilgili kendi kafamda teoriler bile oluşturdum. Fakat kitap bir an da çözüme kavuşup bitti. İlmek ilmek işlenmiş konunun bir an da bitmesi beni tatmin etmedi. Sanki aceleye gelmiş hissi uyandırdı bende. Oysaki sağ sol çatışması, bir ailenin kaza sonucu çoğunu kaybetmesi ve geride kalan çocuklarına da farkında olmadan derin travmalar yaratması... Sevgisizliğin nelere sonuç verebileceğini, köyden kente göçüp zorluk yaşayan onca insana, çocuk işçiye ışık tutan hayat hikayesiyle güzel bir konu yakalamışken sonucun böyle hızlı bitmesi beni üzdü. Kitap bir 250 sayfa daha uzasa bence çok farklı bir yorum yapabilirdim bu kitap ile ilgili. Bir de polislerin hayat hikayesi bana tam geçmedi. Karakterler tam tanıtılmamış. Yazar bizim onları tanıdığımızı düşünmüş ama biz karakterlere uzağız kitaba başladığımızda. Belki bu konuda da geliştirirse isim yapan bir polisiye kitap haline gelebilirdi. Tüm eleştirilerime rağmen kitap akıcı ve keyifli zaman geçirmemi sağladı. Bu güzel imzalı kitap için de Nemesis Yayınlarına ve sevgili yazara teşekkür ediyorum. Kitabı okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar dilerim .
2025 32. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 16:08
Sanem Gonzalez’in Şevrole İmpala adlı romanı, polisiye ile tarihi kurgunun iç içe geçtiği, geçmişin gölgelerinin bugünü nasıl etkilediğini sorgulayan bir hikâye. Kitap, Engin adlı bir komiserin Antalya’da bir mağarada bulunan 1970 model Chevrolet Impala ve içindeki iki cesetle başlayan gizemli bir vakayı çözme sürecini anlatıyor. Ancak bu basit bir cinayet soruşturması değil; Engin, ipuçlarını takip ettikçe, Türkiye’nin 1970’lerde yaşadığı siyasi ve toplumsal çalkantılara uzanan bir sır perdesini aralamaya başlıyor. Kitap sadece bir suçun çözümüne odaklanmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin yakın geçmişine dair önemli detaylar içeriyor. 1970’lerin sağ-sol çatışmaları, faili meçhul cinayetler ve derin devlet bağlantıları gibi unsurlar, kurguya sadece bir arka plan oluşturmakla kalmıyor, hikâyenin temel taşlarını da oluşturuyor. Sanem Gonzalez, polisiye olay örgüsünü tarihsel gerçekliklerle harmanlama konusunda başarılı bir iş çıkarmış. Başkarakter Engin, sıradan bir dedektif figürü olmaktan uzak. Hem keskin zekâsı hem de mizahi bakış açısıyla okura kendini sevdiriyor. Mizahi dil, kitabı sıkıcı ya da ağır bir atmosferden kurtarıp daha akıcı hale getiriyor. Aynı zamanda Engin’in geçmişle kurduğu bağlantılar ve kişisel sorgulamaları da onu daha gerçekçi bir karakter haline getiriyor. Kitap, klasik polisiye romanların en büyük gerekliliklerinden biri olan sürükleyiciliği fazlasıyla karşılıyor. Başlangıçta sıradan bir cinayet soruşturması gibi görünen hikâye, geçmişin gölgeleriyle iç içe geçtikçe daha karmaşık hale geliyor. Yazar, her bölümde yeni ipuçları vererek ve beklenmedik olaylar ekleyerek okuru sayfalara kilitlemeyi başarıyor. 1970’lerin atmosferini yalnızca siyasi olaylarla değil, dönemin müziği, arabaları, gündelik yaşamı ve toplumsal dinamikleriyle de hissettiren bir