-Yıl 1597-

2023
Dorlion Yayınevi

2025 48. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2025 19:21
#Okudum #Bitti #okudumbitti Kitap Adı : ŞEYTAN BİLİMİ - YIL 1597 - Yazar Adı : KRAL I. JAMES Sayfa Sayısı : 120 Kitap Notu : 10 / 4 Kitap Yorumum : “Gerçekten şeytan var mı, yoksa biz mi yarattık onu?” Okültizm, şeytanbilim, teolojik metinler, tarihsel karanlık, bilinçaltı psikolojisiyle ilgilenenler için. Şeytan Bilimi - Kral I. James Okudum. Sindirdim. Sorguladım. Ama bir şeyi çok net anladım: Karanlıkla savaşmak isteyenler önce onun dilini öğrenmek zorunda... Kitapla ilgili beklentim oldukça yüksekti, çünkü tarihi bir metin olmasının yanı sıra okültizmin kalbinden geliyor. Fakat... dürüst olayım: teorik yükü fazlaydı, hissi azdı. Zihin yordu, ama kalp pek kıpırdamadı. Evet, Kral I. James'in 1597’de cadılık, büyü ve doğaüstü olaylar üzerine yazdığı bu eser dönemi anlamak açısından önemli. Ama bugünün okuyucusuna hitap etmesi için biraz fazla ‘bildiri’ tadında. Biraz daha anlatı, biraz daha hikâye, biraz daha ruh bekliyordum… Yine de değerli bilgiler yok değil. Özellikle insanın içindeki “kötülük” kavramını tarihsel bağlamda analiz edişi etkileyici. Ama bu kitap, ruhunu değil, aklını zorluyor.
Şeytan BilimiI. James · Dorlion Yayınevi · 20236 okunma
2024 115. kitabı
Beklentimin altında kaldı.İnceleme olduğundan mı bilmiyorum.Kral I. James tarafından 1597’de yazılması ilgimi çekmişti.Teolojik yorumlar içermektedir.
Şeytan BilimiI. James · Dorlion Yayınevi · 20236 okunma

I. JamesYazar · 0 kitap
İskoçya Krallığına soyluların annesini tahttan indirmesiyle sahip oldu. 1589'da Danimarka kralı II. Fredrick'in küçük kızı Anne ile evlendi ve 3 çocukları oldu. İngiltere Kraliçesi I. Elizabeth çocuksuz olarak ölünce en yakın akrabası olarak James tahta geçti. James İngiltere için ülkeyi yöneten ilk Stuart Hanedanı üyesiydi. Annesi I. Mary koyu Katolik olduğundan I. James kral olduğunda İngiliz Katolikleri durumlarının iyileşeceğini ve üzerlerindeki baskının azalacağını düşünmüşlerdi. Ancak I. James Kalvinist bir Protestandı. Zamanla Katolikler üzerindeki baskı daha da artınca bazı Katolikler Robert Catesby önderliğinde I. James'e karşı meşhur 5 Kasım 1605 Barut Komplosunu kurmuşlardı.