Bilumum Canavarlara Osmanlı Tokadı!

Sille

Hüma Çalışkan
Ekim 2023
Aile Yayınları

2025 13. kitabı
Hep kahramanlar yurtdışından ve hayali olmak zorunda değil. Bu da gayet yerli ve tarihimizden gayet de güzel kahramanlık mangası. Çocukların bizim tarihimizde ki kahramanları da bilip öğrenmesi lazım bence. Manga tarzında eğlenceli bir yerli kahraman. Çok güzel.
2024 1. kitabı
bilimum canavarlara osmanlı tokadı atan meşhur yeniçeri tokatçı paşa'nın torunu cemil sille'nin macerası. 28 yaşında annesiyle yaşayan bekar işşiz cemal bir anda ortaya çıkan masal canavarlarıyla savaşıyor. yaratıklar çeşitli yerlerden araklanmış. kahramanımız absürt bıyığı ve hareketleriyle gülmekten öldürüyor. başörtülü çakma samuray kendo hande ondan da beter. özgünlükten uzak ve saçmalıklarla dolu. hayal gücü de kıt. çizimler o kadar amatör ki kötü ötesi. rezalet demek de hafif kalır. amaç ahlaksızlıklarla dolu olduğu düşünülen manga ve çizgi romanlara karşı ahlaklı iş yapmak olunca ortaya bu garabet çıkmış. ilginç olan manga ibaresinin kullanılması. manga ile uzaktan yakından alakası yok. zaten ne yayıncının ne yazarın ne de çizerin manganın ne olduğunu bilmediği ortada. osmanlı torununu uzakdoğulu gibi çizerek öykünme hali çok absürt duruyor. bir ayda ikinci baskıyı yapmış. ikinci kitabın hazırlıkları devam ediyormuş. tuhaflıklar silsilesi sürecek belli ki. sürsün. ülkeye kitch de lazım.
2025 5. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2025 21:22
Kardeşime okuldan bir arkadaşı okuması için ödünç vermiş. İçerisinde resimler ve yazılar olduğu için ilgimi çekti. Manga tarzında veya çizgi roman tarzında olduğunu düşünmüştüm. 10 dakika içerisinde okuyup bitirdiğim bir kitap oldu. Çocuklar için asla eğitici bir kitap değil. İçerisinde hiçbir konu yok. Okuma alışkanlığı kazanmaları için okunsa desek bile içerisinde doğru düzgün yazı yok. 128 sayfa ama içindeki tüm yazıları toplasanız iki sayfa etmez 128 sayfaya yayılmış cümleler ve resimler var. Eğlence için okunabilir. İçerisinde sokaktaki bir canavarın ortaya çıkışı ve insanların tepkileri yer alıyor ana karakter bile yok denebilecek kadar az. İçeriğine bakmadan çocuklarınıza böyle kitap kitaplar almamanızı tavsiye ederim. Ne okuma alışkanlığı kazandırır ne de eğitici olur.

Hüma ÇalışkanYazar · 0 kitap
İstanbul’da doğdu, Los Angeles’ta büyüdü. Yazarlık kariyerine okulunda düzenlenen, kompozisyon yarışmasında birinci olan küçük bir üçüncü sınıf öğrencisi olarak başladı. O gün okul müdürünün “Aferin Hüma! Sen hep yaz!” öğüdünü tuttu, hep yazdı. Öyküler, şiirler, romanlar yazdı. Sonra yolu mangalara çıktı. Manga dünyası onu âdeta büyüledi. Kendi çocukları için mangalar yazmaya başladı. Yurt dışında yaşayan bir anne olarak çocukları kendi kültürlerinden kopmasın diye mangalarına millî motifler serpiştirdi. Çocukları mangalarını çok beğendi. Mangalarını okuyan bir yayıncının, “Bunları bütün çocuklar okumalı!” öğüdünü de tutup ilk manga serisini dünyadaki bütün çocuklara armağan etti.