Merhaba :) harika bir kitap daha okudum. Polisiye ama sadece o değil. Gizem, macera, fantastik, mitolojik, dini ögeler de içeriyor.
Ahmet bir komiser ve işleri pek de yolunda gitmiyor. Art arda cinayetler işleniyor ancak hiçbir şekilde kanıt yok. Araştırmaya devam ederken Ahmet’in evinde garip olaylar oluyor. Rüya gibi ama rüya olmayan şeyler görüyor/yaşıyor. Bir akşam garip bir adam evine giriyor kendini Vatikan’dan Benedetto olarak tanıştırıyor. Ahmet’in müdüründen izin almış ve Ahmet’i yolculuğa çıkartmak istiyor. Ahmet bu tuhaf adama karşı koyamıyor. Kendisini ona teslim edip götürdüğü yere gidiyor.
Vatikan’a gidiyorlar önce. 3 din adamı var Vatikan’da: papaz, imam, haham. Ahmet’e dinler ve şeytan hakkında ilginç şeyler anlatıyor bunlar. Sirius yıldızından bahsederler ve onların birleştiği gün cehennemin kapılarının 1 günlüğüne açılacağını ve şeytanın çok fazla kötülüğe aracı olacağını söylüyorlar. O zamana kadar bu hep durdurulmuş asil kanlar tarafından. Şimdi de asil kan olan Ahmet’te sıra. Ahmet ve Benedetto uzun bir yolculuğa çıkarlar. Vatikan, Türkiye’de Şanlıurfa, Filistin. Ahmet’in bu yolculuğu onu farklı kişilerle ve varlıklarla tanıştırır. Bazen gerilerek okudum dini olarak kabul ettiğim varlıkları böyle bir kurguda okumak beni bazen gerdi ve korkuttu. Aslında korkulacak pek şey yok ama insanlar sanırım dinde olan ögeleri bir kurguda okuyunca veya izleyince tırsıyor biraz :) Fazla spoiler vermek istemiyorum bunlar konuyu anlatmak için gerekliydi biraz. Sonu da çok çarpıcıydı ve hiç beklemiyordum, öyle olmasını da istemezdim.
Kelepçe vurulamayan katil ne anlama geliyor? Bu uzun yolculuk neden yapılıyor? Asil kanlar kim? Uzun yolculuk onları nereye götürecek? Doğada var olan ama anlatılmayan sırlar ne? Cevapları kitapta :)
Aşırı sürükleyici ve merak