Herhalde artık; ‘uzaylılar var mı, yoksa yok mu?’ kafasını geride bırakabildik. Var! Bunu tartışmanın anlamı yok.
Ha bu metin de bunun üzerine kurulu…
Var, ama ne istiyorlar? Dünyadan, kimler temas halinde? Gözlemlenen anomali dediğimiz fakat bariz gerçekliği inkar edilemeyecek noktaya gelen UFO olaylarının arkasında ne yatıyor?
Kitabın sonunda, hepsinin kurmaca olduğu belirtilen bir not ile karşılaşacaksınız…herhalde yazarın; ‘Bunların hepsi sizden saklanan gerçekler ve birilerinin dile getirmesi gerekiyordu.’ demesini beklemiyordum.
Buna karşılık, kitapta, ‘kurmaca’ dediğimiz bilgilerin hepsinin bizzat somut (bazıları resmen doğrulanmış) kaynaklardan elde edildiği not düşülmüş…
Ben işin tartışma kısmında değilim. Sizin de okuduktan sonra -hiç zorlanmadan- anlayabileceğiniz gibi…bazı tarihler (ne zaman artık inkar edemeyeceğimiz şekilde tanışacağımız gerçeği başta olmak üzere) bazı yetkililerce biliniyor. Hatta açık tarih belirtilmiş. -Ama yazmam çünkü o zaman okumazsınız.-
Bize düşen araştırmak, sorgulamak, merak etmek, okumak, daha çok soru sormak ve kendi sorularımızın peşine düşmek. Şahsen ben bu yolu izliyorum.
Bu yolda karşıma çıkan ve bu soruları kafasına dert edenler için kesinlikle tavsiye edebileceğim, iz sürmek için başlanabilecek için çok çok doğru bir metin.
Bir tiyatro dönüyor, size sahnede de düşen bir rol var…oturup izleyeceğiniz çoook rahat edeceğiniz bir koltuğunuz da. Konforun sınırlarının olmadığı bu çağda, gündüz kuşağı evlilik programlarının, aile içi şiddet propagandasının normalleştiği sayısız (ucuz beyinlere özel) TV programlarını da seyredebilirsiniz, rahatınızı kaçıracak bu kitabı da okuyabilirsiniz. Benden söylemesi…
Not: Aman yanlış anlaşılmasın ve dikkatinizden kaçmasın, kurgu, bir teori değil. Komplonun kendisi. İşin bu kısmı