Hz. Bilal

Paradoks Kitap

Siyah Elmas
2019 11. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2019 19:17
Şimdi ki eserimiz Sergül Vural İmzalı Siyah Elmas isimli kitaptır. Yazar Hz. Bilal hakkında bugüne kadar anlatılan hikayeler dışında, yaşamı, hayatı kişiliği, bağlılığı, hoşgörü, sabrı, mütevaziliği ve daha bir çok özelliği eser içerisinde okuyucularla buluşturmuş.Eser hakkında kısa özet vede görüşlerimi müsaadenizle belirtmek isterim. Habeşi Bilal, Hz, Bilal yada Siyah Elmas adına ne denirse denilsin taşıdığı ağırlık derinliğinde hak taşıdığı muhakkaktır. Hz. Bilal deyince ilk akla gelen mevzu köle oluşu ve müslümanlık tanışması bambaşka yollar açılmasına kalbinin iman aşkıyla yeniden doğmuş olmasına sebep olmuştur; dahasında efendisine itaat etmememiş olması, Ummeyyenin Hz. Bilale yaptığı işkence, Bathâ vadisi Ramda Kayalıkları'nın şahit oluşu bu nokta içimde fırtınalar koptu desem yeridir. Müslümanlığın yayılma dönemi yapılan gizli toplantılar, Mekke - Medine arasında yapılan hicretler konu bütünlüğü, yazarın kalem kalitesini oldukça akıcı şekilde aktardığını gösteriyor. Cehil'in Yaser ailesine yaptığı işkence, Sümmeye'nin ruhunu teslim edişi, Zeyd'in oğlu Abdullah'ın gördüğü rüya, Hz. Peygamber'e aktarılışı ilk ezanın okunuşu, Hz Muhammed'in vefatı dinmeyen gözyaşları, Hz. Bilal'in derin üzüntüler yaşayışı uzun süre ezan okuyamaması gibi duymadığımız bilmediğimiz içeriklerin olduğu son derece kaliteli olan bu eseri okumayan kitap severlerin beğenisine sunuyorum saygılarımla.
Din
Siyah ElmasSergül Vural · Paradoks Kitap · 201488 okunma
2022 32. kitabı
Adı Bilâl’di. Künyesi, Ebu Abdullah. Ribâh’tan olma, Hamâme’den doğma Bilâl! Aslı Habeşî Bilâl! Mekke’de doğan Bilâl... Uzun boylu, ince ve koyu esmer Bilâl... Teslimiyet abidesiydi O,siyah elmastı,kara inciydi! Cehalet ki insanlığı acımasızca kuşatan ateş denizindeki alev! ​Cehalet ki sevgiyi ve merhameti öldüren amansız bir katil! ​Cehalet ki beyinleri kötülükle yoğuran bir kurt! ​Ahlâksızlıkla beslenen akreplerin halkın arasında zamanın kıskacına sızışının vaktiydi. Kıvrılmıştı insanlığın içine içkiyle sulanan, fuhuşla güneşlenen, kumarla beslenen bir yılan... Kâinat tanıyordu Rabbini. Ya insanlar? Onlar duymuyordu çiçeklerin, yaprakların, kuşların, böceklerin, bülbüllerin, güllerin, rüzgârın, yağmurun ve bütün yaratılmışların zikrini… Volkan gibiydiler; ha patladı ha patlayacak! Sevgi, tavşan ürkekliğiyle sinmişti gözlerine. Masum göz bebeklerinde sebebi belirsiz hüzün bulutları vardı Bilâl’in. O sevilmeye alışık değildi, şaşkın ama mutluydu. Ebu Bekir ile aralarında sevgiye dayalı sıcacık bir dostluk kurulmuştu. İman deryasında dalgalandı yürekleri. Söz oldu, dua oldu, can oldu, his oldular. Tek yumruk, tek bilek, tek kuvvet oldular. Kaçmadılar, kovmadılar, sakınmadılar. Tüm yarım olanlara inat tam oldular. Aynı şeyleri hissettiler, aynı rüzgârlarda savruldular. Aynı ateşte kavruldular. Aşk ile bağlılık; Adanmaktır sevdiğine! Teslim etmektir benliğini; Canını vermek istediğine... Gönlünü çepeçevre saran iman nuru, Bilâl için hadsiz bir cesaret kaynağı oluvermişti. Öyle ki, bir köle iken, efendisini ve müşriklerin her türlü baskı, işkence ve eziyetlerini göze alarak Müslümanlığını açıkça ilan etmekten çekinmiyordu. ​"Bana bu mukaddes dini bıraktırmak için beni parça parça etsen, bin canım olsa da her gün birini alsan vallahi ben bu dini terk etmem! Ben bu
Siyah ElmasSergül Vural · Paradoks Kitap · 201488 okunma

Sergül VuralYazar · 5 kitap
1964'te Kayseri'de doğdu. İlköğrenimini Bilecik'te, liseyi Erzincan'da bitirdi. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi lisans bölümünden mezun oldu. 1997-2008 yılında özel bir araştırma şirketinin Kayseri temsilciliğini yürüttü. Katıldığı birçok şiir yarışmasında ödüller aldı. Şiir ve denemeleri Akpınar, Bayatî, Berceste, Bizim Ece, Çemen, Dikili Ekin, Erciyes, Fidayda, Gonca, Güllük, Gün Doğumu Kültür-Sanat, Güncel Sanat, İdakörfez Fanzin, İklim, İslami Edebiyat, Kayseri Kültür Ocağı, Kültür Çağlayanı, Kümbet Altında, Mavi Sürgün, Okumaca, Ortanca, Sakızağacı, Şiir Vakti, Somuncu Baba, Sükût, Vezin, Yedi İklim ve Yeniden Diriliş, dergilerinde yayımlandı. 2009 yılında Kayseri Hakimiyet Gazetesinde Duygu Yansımaları, isimli köşe yazılarına Kayseri Gündem Gazetesinde devam ediyor. Anadolu İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği yönetim kurulunda iki dönem görev aldı. İki dönemdir de Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesidir. Kayseri Enstitüsü Derneğinin kurucu üyelerinden olan şair-yazar, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin de üyesi olup evli ve iki çocuk annesidir. Yayınlanmış eserleri şunlardır: Şiir: Naz Çiçeğim (Geçit Yayınları, 2002), Bir Günde Dört Mevsim (Gündüz Yayınları, 2006), Süveyda (Laçin Yayınları, 2009) Derleme: İncesu'dan Sesleniş, (İncesu Belediyesi Kültür Yayınları-2, 2006, Mehmet Sarı ile ortak çalışmadır), Üşüyorum Şiir Güldestesi (Laçin Yayınları, 2010 ), Göç Hikayeleri( Melikgazi Belediyesi Kültür Yayını, 2013) Çocuk Kitapları: Anne Peygamber Nerede (Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, 2011), Anne Seccadem Nerede (Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, 2011) Deneme: Sızı (Mola Kitap, Ocak 2012) Araştırma: İstasyon Mahallesi Demiryolunda Zaman Yolculuğu ( Heyamola Yayınları Mart 2014) Roman: Siyah Elmas (Hz. Bilâl), (Mola Kitap, Ağustos 2012; Paradoks Yayınları, Nisan 2014)