Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Siyasal Düşünceler Tarihi - 1. Cilt / Mezopotamya, Hint, Çin, Yunan, Roma, Hıristiyan, İslam ve Türk

Çetin Yetkin

Siyasal Düşünceler Tarihi - 1. Cilt / Mezopotamya, Hint, Çin, Yunan, Roma, Hıristiyan, İslam ve Türk Gönderileri

Siyasal Düşünceler Tarihi - 1. Cilt / Mezopotamya, Hint, Çin, Yunan, Roma, Hıristiyan, İslam ve Türk kitaplarını, Siyasal Düşünceler Tarihi - 1. Cilt / Mezopotamya, Hint, Çin, Yunan, Roma, Hıristiyan, İslam ve Türk sözleri ve alıntılarını, Siyasal Düşünceler Tarihi - 1. Cilt / Mezopotamya, Hint, Çin, Yunan, Roma, Hıristiyan, İslam ve Türk yazarlarını, Siyasal Düşünceler Tarihi - 1. Cilt / Mezopotamya, Hint, Çin, Yunan, Roma, Hıristiyan, İslam ve Türk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Platon-Demokrasi
Halkın eğilimi hep ''birini tutup başa geçirmek, onu besleyip şişirmek''.
Sayfa 111 - Otopsi YayınlarıKitabı okudu
Sokrates
Sokrates'in adının günümüze değin hep övgü ve saygıyla anılmasının asıl nedeni, siyasal görüşlerinden çok öte, onun ölüm karşısındaki davranışıdır.
Sayfa 94 - Otopsi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sofistlerin Siyasal Düşüncedeki Yerleri
Hippias: ''... Hepinizi kanun bakımından olmasa da tabiat bakımından yurttaş, akraba, hısım sayarım. Tabiatta benzer benzerin akrabasıdır, ama insanların Tyrannos'u( Tiran) olan kanun tabiatı bile zoru altında tutmak ister.''
Sayfa 84 - Otopsi YayınlarıKitabı okudu
Kallikles
Yasalarla güçsüzlerin yaptıkları şey: ''Daha çok kazanabilecek olanları ve kuvvetlileri korkutmak, kazanmalarını önlemek için, kendine düşenden daha çoğunu istemenin çirkin olduğunu, doğru olmadığını...'' söylemekti.
Sayfa 80 - Otopsi YayınlarıKitabı okudu
Trasimakhos
Trasi-makhos'a göre ''Doğruluk, güçlünün işine gelendir... Her yönetim, kanunlarını işine geldiği gibi koyar.
Sayfa 79 - Otopsi YayınlarıKitabı okudu
Protagoras
Protagoras'a göre erdemli olmak ya da olmamak insanın doğuşunda var olan bir özelliği değildi; eğitimle erdeme, doğruluğa erişebilirlerdi.
Sayfa 76 - Otopsi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Antifon
Antifon'a göre; devletin yasalarından daha önemli yasalar vardı, bunlar doğal yasalardı; devletin yasaları onları koyanların isteklerini yansıtırdı, bu nedenle de ''keyfi'' idiler. Doğal yasalar ise doğal zorunluluklardı.
Sayfa 78 - Otopsi YayınlarıKitabı okudu
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.