Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Siyaset Bilimine Giriş

Ali Öztekin

Siyaset Bilimine Giriş Sözleri ve Alıntıları

Siyaset Bilimine Giriş sözleri ve alıntılarını, Siyaset Bilimine Giriş kitap alıntılarını, Siyaset Bilimine Giriş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Devlet, amacı toplumsal düzenin, adaletin ve toplumun iyiliğinin sağlanması olan, belirli bir toprak parçası üzerinde yerleşmiş insan topluluğuna dayanan ve bu toprak parçası üzerindeki her şey üzerinde meşru otoriteye sahip siyasal bir örgütle(hükümet) donatılmış toplumsal bir organizasyondur."
Diktatörlüklerde toplum psikolojik olarak propaganda yoluyla sürekli kontrol altında tutulur. Düşmanlıklar ve görünmeyen düşmanlar, tehlikeler yaratılarak, yalanlar söylenir ve halkın yöneticileri hayranlığı yaratılır. Aslında tüm bu gizlilikler, Yalanlar, saptırmalar, uğraşmalar ve korkutmalar, diktatörlüklerin başarısızlıklarının, beceriksizliklerinin, yalanlarını, talanlarının ortaya çıkmasından korkulduğu, halkın her şeyi öğrenip ayaklanmasından endişe edildiği içindir.
Reklam
Siyaset, çatışmanın ortaya çıktığı anda başlar.
Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde insanların öteki canlılardan pek farkı kalmaz.
Aslında demokrasi gizli aristokrasiden başka bir şey değildir.
Sayfa 298 - Joseph ProudhonKitabı okudu
Gerçek demokrasi, şimdiye kadar hiçbir toplumda görülmemiş, bundan sonra da görülmesi mümkün değildir. Çünkü Rousseau, gerçek demokrasinin ancak tanrıların ülkesinde uygulanabileceğine inanır.
Sayfa 292
Reklam
Şekilsiz ve bilinçsiz kalabalıklar tehlikelidir.
Sayfa 183
...bir toplumda siyasi partiler, kısıtlamaya ve sınırlamaya tabi olmadan özgürce kurulup çalışabiliyorlarsa, anayasa ve yasalar, siyasi partilerin kurulmalarını ve çalışmalarını bir takım sınırlamalar ve kısıtlamalarla belirli kalıplar içinde tutmaya zorlanmıyorlarsa, o toplumda çoğulcu ve katılımcı gerçek demokrasiden söz edilebilir.
Eğer bir toplumda insanlar, özgür olarak korkusuzca düşünemiyor, düşündüklerini söyleyemiyor ve düşünceleri doğrultusunda örgütlenemiyorsa, o toplumda kamu yöneticileri seçimle bile oluşturulursa, o toplumda gerçek demokrasiden söz edilemez.
Sayfa 176
Vatandaşların devlete olan güveninin kaybolması demek, o devletin geleceğinin tehlikede olması demektir.
Sayfa 142
Reklam
Siyasal kültürün gelişmesi için eğitim en önemli faktördür. İnsanlar eğitildikçe, eğitim seviyeleri yükseldikçe politika ile ilgili yeni gelişmeleri, yeni bilgileri öğrendikçe, kendilerini yöneten eski siyasal sistemdeki düşüncelerini, alışkanlıklarını değiştirmeye başlayacaklar ve yeni yeni alışkanlıklar, davranışlar kazanmaya başlayacaklardır.
Sayfa 238Kitabı okudu
Toplumun belirli bir süre için yönetime getirdiği tek kişilik ya da oligarşik yönetimlerde halkın sürekli denetimi olmazsa, ya da yönetimdekiler, toplumun etkisinden ve tepkisinden çekinmezler, topluma sürekli hesap verme durumda olmazlarsa, bir daha iktidara gelememe endişesi ya da korkusu ile veya sürekli iktidarda kalabilmek için en azından kendilerini seçmeyen toplum kesimlerine her türlü baskıyı uygulayabilirler. Ya da bir daha iktidara gelemeyeceklerini bildiklerinden, halkın denetim ve kontrolü de olmadığından iktidarları süresince her türlü yolsuzluğa ortam hazırlayabilirler.
Sayfa 87
Söz gelimi; Amerikan ırkı diye bir millet ve amerikanca diye bir dil olmadığı halde Amerika Birleşik Devletleri, yaklaşık 250 yıldır varlığını sürdürmektedir...
Toplumun çoğunluğu siyasal ve toplumsal olaylardan habersiz olur, haberli olduğu halde düşündükleri gerekli ve uygun ortamlarda dile getirmez ya da getirmezse, bu tür toplumlarda çok daha bilgisiz ve bilinçsiz insanlar ülketi diledikleri gibi yönetirler.
Sayfa 263
Tüm siyasi iktidarlar halktan gelir ve halka yönelik olur ya da olmalıdır.
Sayfa 175
20 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.