2020
Consent

Son olmadı.
·272 syf.·
2022 8. kitabı
Herkese selam. Beatrice, babası ve abisi Theo’yla (bir kaybolup bir görünse de) birlikte yaşamaya çalışan ve annesinin onu doğurmasından sebep vefatıyla ailenin diğer üyeleriyle duygusal problemleri olan son sınıf bir lise öğrencisidir. Başarılı fakat hayatına yakın arkadaşı Plum kadar hırslı ve istekli bir şekilde yön verememektedir. Öyle ki bir noktada Plum kendi hayallerini ve gitmek istediği üniversite seçeneklerini ona empoze etmeye çalışmaktadır. Ancak işler okula gelen vekil müzik hocası Dane ile değişir. Beatrice ve Dane’i müzik tutkuları birleştirecek ve yol gösterecektir. Evet, bir öğretmen ve öğrenci arasındaki duygusal ilişkiyi okuyoruz ama o kadar sığ işlendiğini düşünmüyorum. Öyle ki Beatrice, ailesinden göremediği ilgiyi, sevgiyi, dikkati, sırtının sıvazlanmasını, kim olduğunun ve neler başarabileceğinin farkındalığını Dane’de buluyor. Aslında biraz da acıklı. Beatrice kendi isteklerinin farkına varıp müzik tutkusunun peşinden mi gidecek, yoksa yakın arkadaşı Plum’ın çizdiği yoldan mı? Beatrice’in kendini bulma öyküsünü okuyoruz yani. Neyse kitabın sonu fiyaskoydu bu arada. Bu kadar havada kalması beni sinir etti. Bir şeylerin net olmasını ve yazarın bana bırakmamasını isterdim. Ancak kötü bir kitaptı diyemem. Akıcıydı. Keşke böyle bitmeseydi. Herkese keyifli okumalar. Skandal Nancy Ohlin Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
SkandalNancy Ohlin · Pegasus Yayınları · 202017 okunma
2022 107. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2022 22:18
Atıştırmalık bir kitap. 18 ine girmek üzere olan bir öğrenciyle 27 yaşındaki öğretmenin aşkı anlatılıyor. Bu aşk kolay değil tabi. Özellikle sonuçları açısından. Bol bol müzik vardı ayrıca. Hiç ilgim olmadığı halde, piyano çalabilir miydim, diye düşündüm okurken.
SkandalNancy Ohlin · Pegasus Yayınları · 202017 okunma