Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020)

Söğüt Dergisi

Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020) Gönderileri

Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020) kitaplarını, Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020) sözleri ve alıntılarını, Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020) yazarlarını, Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Cemaat ne kadar kalabalık olursa olsun 'imam bildiğini okur' ".
"En çok da paranın üstündeki rakamları üstelik çok çok daha iyi 'okuruz' ".
Reklam
"Söylene söylene taşlaşmış yalanlarla dört yanımıza duvar örenler "akıllı"lar, gerçeği örten o perdede delikler açanlarsa ,"deli"lerdir."
"İnsan onurunu çiğneyen her düzen ,tornadan çıkan , kişiliği olmayan yığınların omuzlarında yükselir."
"İki eşit insan göz göze bakar: Köle efendisine,efendi kölesine değil."
"Burnunda daimi bir sızı,midende yerleşik bir kramp ve kalbinde acımasız bir direnişi sürekli taşımalısın. Gökyüzü gibi işte..."
Reklam
"Yalnızlığı bir tercih olarak değil bir yazgı olarak yaşayan insanların en sevmedikleri mevsim bahardır. Baharın baştan çıkaran çağrıları yalnız insanın ruhundaki ilmikleri prangaya dönüştürür."
224 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Sögüt Sayı 3 Türk Edebiyatı Dergisi
1983 kasımında ,rahmetli Denktaş Kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunu "Dünya ve tarih önûnde ilan ettiğinde karatahtaya kocaman harflerle şöyle yazdım YAŞASIN KKTC Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir Turan!Yatılı okulun kasvetli etüt saati bir parça aydınlanmış oldu yıkılmaz gibi görünen demir perde'nin yıllarıydı ihtilal sonrasının tedirginliği "bindik bir alamede gidiyoruz kıyamete yılları .... Ne Türk Ülkelerinden bir haber gelirdi ne de halkerini bilirdik
Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020)
Söğüt - Sayı 3 (Mayıs-Haziran 2020)Söğüt Dergisi · Ötüken Neşriyat · 202025 okunma
Koşmalarını, varsağılarını alın, o türlere örnek olarak edebiyat tarihi derslerinde okutun. “Gel be dilber zevk edelim / Orda yalnız ne yatarsın?” Şu serazat havaya bakar mısınız? Varsağılarında bambaşka bir Atsız vardır, genç… Atsız. “Geri Gelen Mektup”ta hâlâ genç Atsız, daha doğrusu ruhu genç kalmış Atsız vardır. Ama “Kahramanların Ölümü”nde, “Kahramanlık”ta ve daha nice hamasi şiirinde, işte bizim bildiğimiz Atsız vardır. Ülke için kendini feda etme duygusu uyandıran Türk ülkücüsü Atsız. Tabii ki “Geri Gelen Mektup”un onun şiirinde ayrı bir yeri vardır. Diyebilirim ki bu şiir lirik şiirimizin müstesna eserlerinden biridir.
102 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.