24 Ekim 2017

2025 1. kitabı
Kısa ve sürükleyici hikayeler size zamanı unutturuyor. Hikaye bittiğinde o merak içinizi kemiriyor… Bu tür hikayeler de oluşan anlatım ağı ve sürükleyicilik okuru her zaman cezbeder.
SokakErkut Demirel · 201711 okunma
2024 2. kitabı
Bu kitap kısa öykülerden oluşuyor. İlk öykü ismi 'Sokak' Bu öykü bana şu son günlerde sürekli kafa yorduğum haksızlıklara, yapılan kötülüklere karşı sessiz kalmanın en korkunç şey olduğunu düşündürttü. Aslına bakacak olursak tek bir kişinin bir haksızlığa ses çıkarmasıyla ya da doğruyu savunmasıyla çok şey değişecekken herkes korkup kendi içine kapandığı için bir türlü toplumda adalet sağlanamıyor ve zulme uğrayanların yanında hiç kimse olmuyor ve dünyada kötülük giderek yayılıyor halbuki içimizde bulunan o minnacık iyiye sarılıp doğru olanı yapsak, mazlumun yanında bulunmaya çalışsak ona destek olmaya çalışsak belki de iyilerin sayısı artacak ve dünyada iyilik yayılmaya başlayacak. Bu öykü ile çok zorlanarak da olsa bir yerde kendi vicdanını harekete geçirebilmiş bir adam gördük ve onun sayesinde zulme dur dendi yani insanlık hala ölmedi. İkinci öykü ise; 'Kafesçi' Her zaman savunduğum bir şey var konuşabiliyorsan yani karşındaki ile iletişim halindeysen her şey çözülür bir şekilde çözülür aslında buna şahit olmadığım anlarda oldu yani konuşabildiğin ama karşındakinin seni anlayamadığı anlar ama yine de bu öykü ile gördüm ki ne olursa olsun bir denemek gerekiyor, ne olursa olsun iletişime geçmeye çalışmak gerekiyor..aksi halde karşındaki insanı iletişime değmeyen iletişim kuramayacağın bir insan yerine koyduğun zaman işler daha da kötüye gidiyor bu yüzden ne olursa olsun konuşmak derdini anlatmak en güzeli ve söz verdiğin bir insan varsa karşında o sözden vazgeçmiş olabilirsin insanız ve kararlarımız her zaman değişebilir ama karşındaki insana bunu söylemek zorundasın bu öyküde doğru iletişimin ne kadar önemli bir şey olduğunu tekrar görmüş oldum Diğer bir öykümüz 'hem aşık hem nişanlı' Bu öyküde aşkın insana her şeyi yaptıracağını gördüm. Aşkın birçok tarifini
SokakErkut Demirel · 201711 okunma

Erkut DemirelYazar · 6 kitap
İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Işık lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesinin Türk dili Edebiyat ve kütüphanecilik bölümlerini bitirdi. ''Çocukluğun da dâhil hayatının bu kentte geçmiş olması bana öykü konusunda geniş ve zengin imkânlar sağladı. Doğduğum şehrin görkemli tarihi mekânlarının bulutlara doğru uzamış gökdelenlerle kuşatıldığına şahit oldum. Aynı süreçte onların da ironik biçimde derme çatma yerleşim alanlarıyla çepeçevre sarılmasını izledim. Şehrin o muhteşem dokusunun önceleri yavaş sonraları olabildiğince hızlı kirlenişine tanık oldum, yeşil tepelerinin ve güzelim ormanlarının kenarından köşesinden göz açıp kapayana kadar yağmalanıp yok edilişlerine de! Öyle sanıyorum ki hiçbir yerde, hiçbir yerleşik burada olduğu kadar yaşadığı yere yabancı ve kayıtsız olmamıştır. Nihayetinde ne şehirli ne köylü “iki ara bir derede kalmış!” bu insanları öykülerimde yorum yapmadan, en doğal halleriyle okuyucularıma tanıtmaya çalıştım. Bunun için sade bir dil ve doğal bir anlatım kullandım ve yüzün üzerinde hikâye yazdım. Farklı ve ilginç bir ses getirebildiysem ne mutlu bana!'' -Erkut Demirel