2023
Tilki Kitap

Solita
2025 21. kitabı
Solita, yalnızlığı bir eksiklik değil, bilinçli bir duruş olarak ele alan; şiirsel diliyle okuru iç dünyaya davet eden bir roman. Rojda Demir, kalabalıklar içinde silikleşen bireyin sesini sade ama derin bir anlatımla görünür kılıyor. Metin boyunca Solita, bazen bir karakterden çok bir hâl, bir eşik, bir iç ses olarak karşımıza çıkıyor. Yazarın dili sakin, kırılgan ve ölçülü. Büyük olaylardan çok küçük anların, suskunlukların ve iç konuşmaların izini sürüyor. Solita, hızlı tüketilen hikâyelerden değil; yavaş okunmayı, durup düşünmeyi talep eden bir kitap. Yalnızlıkla barışmayı, kendine doğru yürümeyi anlatan bu roman, içe dönük edebiyatı seven okurlar için güçlü ve kalıcı bir deneyim sunuyor
SolitaRojda Demir · Tilki Kitap · 20233 okunma

Rojda DemirYazar · 0 kitap
25 Haziran 2005`te Mersin Akdeniz`de doğdu. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulu Mithatpaşa ortaokulu`nda bitirdi. 4.sınıftayken başladığı basketbol eğitimini ortaokul 6.sınıfa kadar devam etti. Basketboldayken kendi okulunda özel bir gruba seçildi ve Mersin üniversitesi`nde basketbol eğitimi görmeye başladı. 5 ve 6.sınıfta basketbol eğitimi görerken aynı zamanda Mersin üniversitesi`nde jimnastik eğitimi almaya hak kazandı. Fakat ortaokulun son 2 senesinde resim kursuna katıldı. Okulu adına birçok sergide kendi eserleriyle yer edindi. Ardından 19 Mayıs Anadolu lisesi`nde dil öğrencisi oldu. Ve 10.sınıfta kitabı olan Solita`yı yazmaya başladı. Ardından Mersin Teol okullarında İngilizcesini geliştirdi ve "Advanced" belgesini aldı. Lisedeyken de birçok etkinlikte bulundu. Okulunda kendi sergisini açtı, okulun duvarlarını ünlü ressamların resmini çizdi ayrıca Mersin Yunus Emre Kültür Merkezi`nde eğitim bakanına dijital kod haftasında sunum yaptı. 2022 yılında Mersin çapında düzenlenen Payneer CEO`su Ergi Şener`in de bulunduğu Metaverse dünyasında kariyer etkinliğine katıldı ve etkinlik sonrasında dijital bir belgeye sahip oldu. Ardından 12.sınıfın ortalarında bitirdiği kitabı Solita`yı bastırdı.