Son Aşk Çiçeği

Nisan 2013
Yitik Ülke Yayınları

2023 25. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2023 12:25
Bir oturuşta okudum. Oldukça akıcıydı ve kitabın içine çekişi ilginçti. Konu oldukça ilgi çekiciydi, fakat daha iyi işlenebilirdi gibi hissettim. Bir tık daha uzun olsaydı, ani atlamalar ve zaman karışıklığı olmadan daha geniş ele alınabilseydi çok daha iyi olabilirdi gibi hissettim. Bazı kısımlar ise olmasaydı olabilirdi, sanki kurguya pek de katkısı olmayan başka kitabın konusuymuş gibi hissettiren kısımlar vardı. Eğer başta sıkılırsanız, bilginiz olsun, kitabın ikinci yarısı gerçekten çok iyiydi. Dediğim gibi biraz daha uzun, geniş ele alınsa çok daha iyi olacakmış gibiydi.
Roman-Edebiyat
Son Aşk ÇiçeğiAli Ünal · Yitik Ülke Yayınları · 20138 okunma
2014 3. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2014 23:04
Yazarın ilk eseri "Alaca Dünyam ve Yalnızlığım" ı okuyup beğendikten sonra, yeni çıkan bu romanını da hemen edindik ve okumaya başladık. Bu romanda gelecek nesillerimizin ve dostlarımızın okumaları için kütüphanemizdeki yerini aldı. İlk romanda olaylar belli ki yazarın kendi çocukluk yıllarında yaşadıklarından hareketle kağıda dökülmüştü. Bu kitap bir kurgu ile yola çıkmış fakat kalem daha kuvvetlenmiş, olaylar oldukça başarılı resmedilmiş. Khaled Hosseini´nin Uçurtma Avcısı´nda Afganistan´da ki savaşın çirkin yüzünü gördüğümüz gibi bu romanda yazar güçlü kalemi ile sizi Libya´da yaşanan çatışmaların içine alıyor . Veya bir başka bölümde köy çocuklarının halini, giyimlerini, babaları ile olan ilişkilerini (veya ilişkisizliklerini) bir kaç satırda öyle güzel betimliyor ki o çocukları hemen yanı başınızda görebiliyorsunuz. Roman okuma arayışı içinde olanlara öneriyoruz.
Son Aşk ÇiçeğiAli Ünal · Yitik Ülke Yayınları · 20138 okunma

Ali ÜnalYazar · 3 kitap
4 Haziran 1975, Antakya doğumlu. Hatay İlkokulu’nu, Hatay Atatürk Ortaokulu’nu ve Hatay Merkez Lisesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü’ne devam etti. Üniversite öğrencisi olduğu yıllarda TRT Ankara Radyosu’nun Türk Müziği Gençlik Korosu’nda ney ve icra eğitimi aldı. Üniversite 3. sınıfta öğrenimini yarıda bırakarak, bir süre özel radyolarda haber spikerliği ve editörlük yaptı. İstanbul’da Radyo D’de sunuculuk yaptığı yıllarda yarı zamanlı olarak, Bakırköy Musiki Konservatuarı’nı bitirdi. Pek çok müzik projesi ile konser ve korolarda görev aldı. Ünal, İstanbul’da belediye konservatuarlarında müzik eğitmenliği ve ney hocalığı yaptı. 2005 yılından itibaren de Antakya Belediyesi’nde çalıştı, ney sanatçılığı yaptı. Amatörce şiir ve beste çalışmaları yaparken, engelli bir çocuğun Antakya’daki yaşamını konu edinen ilk kitabı “Alaca Dünya ve Yalnızlığım”ı yayımlayarak geniş ilgi topladı. Fantastik kurguya dayanan “Son Aşk Çiçeği” adlı ikinci kitabında ise düş dünyasında dolaşan ve zihin sorunları yaşayan bir doktorun aşk öyküsünü anlatı. Özgün diliyle ve fantastik olayları büyük bir ustalıkla normal yaşamın bir parçasıymış gibi anlatan Ali Ünal’ın küçük hikâyeleri de internet sitelerinde yayımlandı. Ayrıca fotoğraf alanında da çalışmalar yaptı. Halen Antakya’da çalışmalarını sürdüren Ali Ünal, Rukiye Ünal ile evli; Elif adında bir kız çocuk babasıdır. ESERLERİ (Roman): - Alaca Dünya ve Yalnızlığım (2012), - Son Aşk Çiçeği (2013), - Neyzen (2020).