Son Hikaye

Nisan 2013
Nemesis Kitap

2025 11. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 16:04
Okuduklarımın hayal ürünü olmasını temenni ediyorum… Okurken bile kanımı donduran şeyler, gerçeklikle temas ettiği taktirde ne kadar korkunç olabilir tahmin bile etmek istemiyorum. Hikayemiz vali takma adını kullanan bir falcının hayat hikayesini anlatıyor. Vali sebebini bilmediğimiz bir sebepten ötürü babası tarafından evden kovulmuştur. Babasına karşı içerisinde büyük bir kin beslemektedir. Annesi pasif bir karakterdir. Kız kardeşine ise normalin üzerinde bir sevgi hissetmektedir. Vali evden kovulduktan sonra bir barda dört yıl kadar falcılık yaparak geçimini sağlamıştır. Valinin ön plana çıkan iki özelliği vardır. Birincisi insani olamayacak şekilde cinselliğe aç bir karakter olması ve her önüne gelen kadınla birliktelik Yaşamasıdır. Diğer özelliği ise insanların Yüzlerine baktığı zaman karakter analizi yapıyor olabilmesidir. Kitabın ilk sayfalarında valinin baktığı kahve fallarını okumaktayız. Kitabın ilerleyen kısımlarında falına baktığı; başı sargılı, ağzı yüzü şiş, 18 yaşındaki Cengiz’in falına bakması ile hikayenin olağan akışı değişecektir. Cengiz babasını öldürmüştür. Vali bunu çocuğun yüzüne bakar bakmaz “babanı öldüreceksin.“ Demesiyle birlikte hikaye hareketlilik kazanacaktır. cengiz annesinin karnındayken babası öldü olarak bilinmektedir. Fakat işin aslı tam olarak bu şekilde değildir. Dayısı sandığı adam aslında babasıdır. Bunu öğrendikten sonra dayısının ya da babasının da diyebiliriz ölümüne sebep olmuştur. Bu hikayede valinin Cengiz’e benzer tarafı ise, eğer babası yakalamamış olsa valinin de kız kardeşi ile bu tarz bir birliktelik yaşayacağıdır. Hikayenin sonuna geldiğimizde vali fal baktığı bir adam tarafından saçma sapan bir şekilde öldürülecektir. Hikayenin konusundan kısaca bahsettikten sonra üslubu hakkında şunları belirtmek isterim:
Son HikayeYılmaz Şener · Nemesis Kitap · 201312 okunma

Yılmaz ŞenerYazar · 8 kitap
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü okudu. Kitapçı ve Tefrika dergilerinde öykü ve kitap eleştirileri yazdı. Yayın dünyasında çalışıp kedisi Bart’la beraber İstanbul’da yaşar.