SON KEZ
Biri Arjantin'in en ünlü yazarı, " A " .
Diğeri onu himaye eden, gösterişte ve taşkınlıkta muhteşem edebiyat ajanı, İspanyol edebiyatının zorbası, " Nuria Monclus " .
Daha genç ve kendi tarzında efsane, gizli_unutulmuş ve hayatta olan karakter ise, " Merton " .
Henry James' in " Bir Dahaki Sefere " kitabında işlendiği gibi dahiyane eserler yazdığını fakat anlaşılmadığını düşünen yazar A. " Beni geçmişte anlamadılar, belki gelecekte birileri anlar" düşüncesiyle ölüm döşeğinde iken son kitabını okutmak üzere eleştirmen Merton' u evine davet eder.
Kitabı okuma süresinde yazarın kızı Mavi ve eşi Morgana ile farklı iletişimlere eşlik eden Merton, son kitabın kurgusu ile de yazılanların biyografi olup olmadığını anlamaya çalışmaktadır. Yazılan ve yaşanılanların zaman zaman cinsellik temalı olması bazı okurlar için ufak bir uyarım olsa da, kurgu içine yerleştirilmiş kitap isimleri çok daha kıymetliydi benim için.
Guillermo Martínez'in edebi yeteneğini ve zekasını ortaya koyan bir eser #sonkez .Okuru zihinsel ve duygusal bir yolculuğa çıkaran, karakterlerin derinliklerine inerek psikolojik olay örgüsü ile sürekli düşündüren bir okuma.
Kitap, gizemli olayların ortasında kalan karakterlerin iç dünyalarını, ahlaki ikilemlerini ve insan doğasının karanlık yönlerini inceleyen bir yapı sunuyor. Ana karakterler, belirli bir olayı çözmeye çalışırken sadece dış dünyayla değil, kendi iç dünyalarıyla da hesaplaşmak zorunda kalıyorlar. Bu da romanın sadece bir gerilim hikayesi değil, aynı zamanda derinlemesine bir karakter incelemesi olduğunu gösteriyor.
İçinde yazılan kitap kurgusu ile hikaye içinde hikaye okurken, bizleri sürekli olarak şüphe içinde bırakıyor. Olay örgüsü, okuru sürekli bir merak içinde tutuyor ve her yeni gelişmeyle birlikte hikaye daha da