Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Son Padişah Vahideddin

Yılmaz Çetiner

Son Padişah Vahideddin Hakkında

Son Padişah Vahideddin konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Dünya tarihi boyunca bazı imparatorluklar sessizce, bazıları da gürültülü bir şekilde ömürlerini tamamlamıştır. 600 yıl yaşamış olan Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerindeyse eşi benzerine az rastlanır olaylar meydana gelmiştir. Bu olayların birçoğu hazin, birçoğu da tarih malzemesi olarak oldukça zengindir. Yılmaz Çetiner, işte bu son derece duygu yüklü iklim eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni ortaya çıkaran günleri anlatıyor. Onun bu geniş anlatısının tanığı ise Son Padişah Sultan Vahideddin… Çetiner’in kendine özgü anlatım gücü ve röportaj ustalığının birleşmesiyle ortaya çıkan Son Padişah Vahideddin, okuyucuya hiç bitmesin isteyeceği bir sinema filmi izlettiriyor. Bu filmde Son Halife Abdülmecid Efendi’nin güzelliğiyle meşhur kızı Dürrüşehvar da var, Osmanlı’nın son döneminden birbirinden ilginç Türk ve yabancı portrelerle birlikte Mustafa Kemal Paşa ve Lord Curzon da var. Haber, röportaj ve inceleme-araştırma dallarında pek çok ödül almış olan Yılmaz Çetiner, bu eşsiz eseriyle sıradan bir tarih anlatısından farklı olarak tüm kahramanlarla birlikte yaşıyor, onları ete kemiğe büründürüyor. Okuru o dokunaklı atmosfere götürürken dönemin tarihini yapanları övmeden ve yermeden, tüm gerçekleriyle yazıyor. Osmanlı Hanedanı arşivinden zengin fotoğrafları da içeren Son Padişah Vahideddin, tarihimizin en önemli dönemlerinden birini aydınlatıyor.
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 55 dk.Sayfa Sayısı: 456Basım Tarihi: Eylül 2017İlk Yayın Tarihi: Şubat 2005Yayınevi: Kronik Kitap
ISBN: 9789752430174Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 32.9
Erkek% 67.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Yılmaz Çetiner
Yılmaz ÇetinerYazar · 9 kitap
14'ünde annesini, 20'sine girmeden de babasını kaybeden Çetiner, halasının kızı Muammer Tansı Hanım aracılığıyla 19 yaşında gazeteciliğe başladı. Yeni Sabah, Vatan, Hayat,Akşam, Cumhuriyet, Anadolu Ajansı, Hürriyet ve Milliyet gibi gazete, dergi ve haber ajanslarında muhabirlik, röportaj yazarlığı yaptı. Afrika, Çin Halk Cumhuriyeti, Sovyetler Birliği gibi ülkelerde yaptığı yolculukların röportajlarıyla gazetecilik başarı ödülleri (iki kez yılın gazetecesi ödülü, 10 kez de Gazeteciler Cemiyeti birincilik ödülü) kazanan Çetiner, üç belgesel haberiyle de yılın gazetecisi seçildi. Yılmaz Çetiner'in, Şu Bizim Rumeli, Rusya Seferi, Mao'ya Tapanlar, El Fetih, Bilinmeyen Arnavutluk röportajları, kitap halinde çıktı. Son Padişah Vahideddin, Bir Yudum Çay İçin,Haremde Bir Venedikli - Nurbanu Sultan, İnanç Sömürücleri: Nurcular Arasında Bir Ay, Özüm Türktür, Son On Yılın Perde Arkası, Nefes Nefese Bir Ömür diğer kitaplarıdır.