Sorgulayan Gelsin

Mayıs 2019
GDK Yayınları

2021 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2021 14:27
Şu anda merak edip irdelediğin konulardan ötürü belki ‘dinden çıkmış’ damgasını yemiş olabilirsin, toplumdan dışlanmış yapayalnız hissediyor olabilirsin. Kendini deist, kuşkucu, agnostik ya da ateist olarak görüyor olabilirsin, önemli olan aklını kullanıyor olman ve gerçekleri samimiyetle arıyor olmandır.
·152 syf.·
2021 3. kitabı
Can Nuroğlu'nu uzun süredir takip ediyorum. Gerek kişilik olarak gerek bilgili birisi olarak çok sevdiğim bir insandır. Sorgulayan Gelsin kitabı fazla uzun olmamasına rağmen kitabında hristiyanlığa ve teizme yöneltilen temel eleştirilere cevap vermeye çalışmıştır. Kitabında hristiyanlık açısından eski antlaşmada geçen tanrının verdiği cezalar noktasında yaptığı savunma makul olsada beni tatmin etmedi. Bu yazarın bilgi eksikliğinden değil elbette. Tevratı okuduğunuzda tarif edilen tanrı modelini İncille kıyaslayınca tanrıyı savunması gerçekten zor.
2024 37. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2024 20:28
Sorgulayan Gelsin Can Nuroğlu Soru sormak insanın en temel ihtiyaçlarından biridir. İlk konuşmaya başlayan çocuk genellikle her şeyi sorgulayarak anne babasını neredeyse delirtir: 'Bu ne?', `Nasıl?', 'Ama neden?' ... Ne yazık ki bulunduğumuz coğrafyada çoğu zaman açıklayıcı bir cevap almak yerine,`Boş ver', 'Kurcalama orayı', `Ayıptır!' ya da 'Sus! gibi yanıtlarla karşılaşmışızdır. Özellikle hayatın en önemli mevzulara gelince, din ve Tanrı gibi, genellikle `Fazla soru sormak iyi değil, yoksa dinden çıkarsın' denmiştir. Böylece çoğu insanımız sorularını içine atıp bir yerlerde hapsetmiştir duygularını, ama bazılarımız sormadan edemeyiz.

Can NuroğluYazar · 7 kitap
Evli ve üç çocuk babasıdır. Amerika'da Emmaus İncil Üniversitesinden mezun olduktan sonra on bir yıl Diyarbakır Kilisesinde hizmet etti. Şimdilik Kuzey Kıbrıs'ta bulunup Mesih'in hizmetine devam etmektedir.