Değerli okuyucu, sizi yeni bir dine çağırmıyoruz. Belirli bir mezhebe davet etmiyoruz. Sizi hayatınız boyunca aradığınız ve özlediğiniz asıl Babanıza çağırıyoruz. Aslında o sizi baştan arıyordu ve sizde istediği tek şey samimi bir iman ve karşılıklı sevgidir.
Baştan belirttiğimiz gibi bu yüce sevgi insanın şimdiki halinde yoktur. İnsan, Allah'ın huzurundan kovulduğu günden beri Allah'ın sevgisine yabancılaştı ve sadece sürekli tekrar ettiği ismi kaldı. Hamdolsun ki yüce Allah bizi sevmekten hiç vazgeçmedi ve bizleri eşsiz sevgisiyle buluşturmak için İsa Mesih aracılığıyla bir kurtuluş kapısı açtı. Mesih tüm insanlar için kendini feda ederek hem tüm insanların kurtuluşunu sağladı hem de bizlere sevgi konusundaki en büyük örneği sergiledi. Kaldı ki insan bu yüce sevgiye inanırsa günahlarından kurtulur ve Allah'ın sevgisine kavuştuğu gibi sevgi dolu bir hayata başlayabilir.
Allah'ın bu sevgi çağrısına kulağınızı tıkamayınız. Bütün günahlarınıza rağmen yüce Babanız Allah sizi hâlâ seviyor ve sizi bağrına basmak için sabırsızlanıyor. Hayatınızda günahtan doğan tüm yaralarınızı sevgisiyle sarıp size yeni bir yaşam bağışlamak istiyor. Size yeniden "evladım" diye seslenmek istiyor. Çünkü Allah sevgidir ve sizi çok seviyor. (Sayfa 85)
Kitap sesli kitap olarak da mevcuttur.
kitapdinler.com
App Store: apps.apple.com/gb/app/kitapdin...
Google Play Store: play.google.com/store/apps/deta...
Allah SevgidirCan Nuroğlu · GDK Yayınları · 2021134 okunma
Hristiyanlığın ilk emri Sevgi ye bakış açısını inançlı bir Hristiyanin gözünden görmeyi sağlayan bir eser . Dinler arası benzerlik ve birliği de net bir şekilde yansıtıyor. İnancınız ne olursa olsun okurken yargılamayacağınız bir eser olmuş.
ALLAH askini ve sevgisini ele alan ve günümüz yasam tarziyla karsilastiran asil sevginin nasil olmasi gerektigini anlatan okunmasi gerekenler arasinda bir kitap hic bir yazi bos degildir...
Allah SevgidirCan Nuroğlu · GDK Yayınları · 2021134 okunma
Bir insanın tüm sevenleri; insan doğmadan kısa bir süre önce sevmeye başlar onu, oysa Allah sevdiğinden yaratmıştır o kulunu. onun sevgisi de ona duyulan sevgi de başka hiç bir sevgiye benzemez, benzetilemez. Sevgi hakkında sözlerinin doğru olduğunu düşünüyorum. Sevgi bence de fedakarlık gerektirir. Eşi hakkındaki sözünü beğendim. Kitap arada kendini tekrar ediyormuş gibi gelsede okunabilir.
Allah Sevgidir-Can Nuroğlu
Misyonerlik faaliyetini devam ettiren Diyarbakır Prostestan Kilisesi Rahibi Can Bey aslında tatlı bir kitap yazmış İncilden bir kaç örnek biraz bilgi veriyor.Biz Rahman ve Rahim diyoruz onlar ise Sevgi aslında yaşım arttıkça zaman geçtikçe semavi dinlerin arasında sıkı bir benzerlik fark ediyorum.Tabikide Hristiyanlık İsrailiyat temelli ve bunun yanında bizim dinimize bulaşan Tasavvufiyatın da İsrailiyat temelli olması açıkçası düşününce beni pek şaşırtmadığını söyleyebilirim.Bizim tasavvuf ehli arkadaşlarımızı en basitinden Leyla ve Mecnun misali Allah aşkını andırır ver toplumda herkes bunu benimseyip kabul eder lakin diğer dinlere mensup kişiler Allah Sevgidir derse sorun çıkar yeri gelirse alaya vurulur hülâsa hepsi aynı şeyin laciverdidir.
Allah SevgidirCan Nuroğlu · GDK Yayınları · 2021134 okunma
85 sayfalık bu eser Hristiyanlık öğretisinin ilki olan sevgi temeli üzerine kurulmuş. Allahın zatını en doğru şekilde tanımlamak ve bunun hayatımız için ne anlam ifade ettiğini saptamayı amaç edinen misyonerlik kitabı olmuş. Emin olun Allah’ın gerçek kimliğini anladığınızda hayatınızın tümüyle değişeceğini ve O’nun yüce şahsiyetini tanıdıkça da asıl kimliğimize kavuşacağımızı kutsal kitap bablarıyla örneklendirerek izah etmeye çalışmış.
Allah SevgidirCan Nuroğlu · GDK Yayınları · 2021134 okunma
Açıkcası okuduğum en kötü kitaptı. Giriş kısmında, filozofların, sosyologların, psikologların vb. insanların yüzlerce yıldır üzerinde çalıştıkları çözemedikleri herşeyi çözmüş maşallah. Bir sayfada bilime küfür edip hemen sonraki sayfada hiç utanmadan DNA, atom, ışık hızından bahsediyor. Metaforları komik ve anlamsız. Son olarak anladığım kadarı ile bu kitap protestan misyonerlik faaliyeti güdmektedir.
Allah SevgidirCan Nuroğlu · GDK Yayınları · 2021134 okunma
Evli ve üç çocuk babasıdır. Amerika'da Emmaus İncil Üniversitesinden mezun olduktan sonra on bir yıl Diyarbakır Kilisesinde hizmet etti. Şimdilik Kuzey Kıbrıs'ta bulunup Mesih'in hizmetine devam etmektedir.