Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sosyalizm Tartışmaları 1978

Muzaffer İlhan Erdost

Sosyalizm Tartışmaları 1978 Sözleri ve Alıntıları

Sosyalizm Tartışmaları 1978 sözleri ve alıntılarını, Sosyalizm Tartışmaları 1978 kitap alıntılarını, Sosyalizm Tartışmaları 1978 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
burjuva hareketi ne zaman ve hangi koşullar altında desteklenmelidir?
biz, sömürge ülkelerinin burjuva kurtuluş hareketlerini, ancak bu hareketler devrimci oldukları takdirde, bu hareketlerin temsilcilerinin o ülkelerdeki köylülüğü ve sömürülen geniş kitleleri devrimci bir ruhla örgütlendirmemize engel olmadıkları takdirde desteklemeliyiz ve destekleyeceğiz.
Sayfa 64 - onur yayınları, ulusların kendi kaderini tayin hakkıKitabı okudu
devlet, burada, proleteryanın kapitalist toplumdan komünist topluma geçişin ara evresini gerçekleştirdiği bir aygıttır; bu evrenin geçici oluşu gibi, bu devlet de geçicidir.
Sayfa 67 - türkiye iş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
siyasal iktidarı ele geçirmek için eğitilmediği ya da yetiştirilmediği takdirde, işçi sınıfı, egemen sınıfların elinde oyuncak olarak kalır.
Sayfa 37 - onur yayınlarıKitabı okudu
işçi sınıfının sonal hedefi olan siyasal iktidarın ele geçirilmesini gerçekleştirecek olan ise, sendika değil, partidir.
Sayfa 39 - onur yayınlarıKitabı okudu
partinin görevi, teorinin yığınlara kazandırılması, yani siyasete geçirilmesidir.
Sayfa 67 - onur yayınlarıKitabı okudu
varolan hiçbir pratik, işçiye, insanlığı kurtarma bilinci kazandırmaz, bu bilinci ona kazandıran bilimdir, bilimsel sosyalizmdir.
Reklam
aybar, devlet ile partiyi birbirine karıştırmaktadır; proleter devrimci parti ile burjuva devleti karşılaştırmaya çalışmaktadır; proleter devletin, burjuva devletten alması gereken öğeleri yadsımaktadır; siyasal iktidarı ele geçirecek olan siyasal parti ile, proleter devleti aynı şey saymaktadır; proleterya diktatörlüğü döneminde, bürokrasi sorununu, geçmişten gelen bir kusur olarak değil, proleterya diktatörlüğünün zorunlu bir sonucu saymaktadır; ve ensonu, yönetici kadro ile bürokrasiyi özdeşleştirmektedir.
Sayfa 66 - onur yayınlarıKitabı okudu
devrim süreci içerisinde, irade, insan bilinci, başlıbaşına bir rol oynar. irade olmadan, devrim olmaz; hele sosyalist devrim hiç olmaz. eğer, marx'ın sözlerinden, biz sırtüstü yatalım, er ya da geç, nasıl olsa devrim olacaktır anlamı çıkarılıyorsa, marksizme bundan daha ağır bir karaçalma olamaz. marx'ın şu sözlerini anmanın tam yeridir: "maddi güç ancak maddi güç tarafından yenilebilir, ama teori de yığınlara hükmeder etmez (yığınlar tarafından kavranır kavranmaz) maddi bir güç haline gelir"
Sayfa 51 - onur yayınları, hegel'in hukuk felsefesinin eleştirisiKitabı okudu
aybar'ın sol'a haince darbesi
öyle anlaşılıyor ki, adalet bakanının yıllarca önce verdiği hukuksal geçerliği olmayan birkarar, gözetim altına alınmamızın gerekçesi olmuştu. felç olan 141-142'inci maddeler aybar'ın dürtüsüyle uyarlanmış, bu maddeler değil insanlık "felç" olmuş, "hukuk" şaşmaz bir şekilde işlemiş, ilhan'ın dövülerek öldürülmesinin gerekçesi olmuştu.
Reklam
kapital cilt II
kapitalizmde, toplumsal üretim, iki kesime ayrılır. biri üretim araçları üretimi, öteki tüketim nesneleri üretimidir.
Sayfa 55 - onur yayınlarıKitabı okudu
lenin, halkın dostları kimlerdir
marksist teori, "modern toplumdaki bütün ulaşmaz karşıtlık ve sömürücü biçimlerini açığa çıkarma bunların evrimini izleme, geçici niteliklerini, farklı bir biçime dönüştürmelerinin kaçınılmazlığını gösterme ve böylece tüm sömürüyü elden geldiğince çabuk ve kolayca sona erdirmesinde bir araç olarak proleteryaya hizmet etme görevini doğrudan önüne koymuştur."
Sayfa 46 - onur yayınlarıKitabı okudu
engels, "komünizm, proleteryanın kurtuluş koşullarının öğretisidir" der.
Sayfa 31 - onur yayınlarıKitabı okudu
işçinin bugün kumanda ettiği bir dokuma tezgahı, işçi sınıfı olmadan yüzlerce yıl önceki emekçinin birikmiş emeğini olduğu kadar, üretim bilgi ve becerisinin, birikmiş zihinsel emeğin, tarihsel bir birikimidir.
Sayfa 30 - onur yayınlarıKitabı okudu
hukukçuluğuyla övünen ve beni aşağılamak için "baytar yazar" olarak sıfatlandıran aybar'a bakınız ki, iptalini istediği ceza yasasının 141 ve 142. maddelerinin, bu kez bilimsel sosyalizmin yapıtlarının birebir toplatılıp, yayınlar hakkında yeteri kadar dava açılmadığını ileri sürerek "felç" olmuş olmasından yakınıyordu.
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.