Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Söz Vatan Olunca

Zekai Eryalaz

Söz Vatan Olunca Sözleri ve Alıntıları

Söz Vatan Olunca sözleri ve alıntılarını, Söz Vatan Olunca kitap alıntılarını, Söz Vatan Olunca en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nevar ki, Yüzyıllar boyu tutsaklık nedir bilmeyen Anadolu insanı, bu oldu bittilere seyirci kalacak bir yaratılışta değildi.
Millî Birlik Hareketi, büyük bir coşkunluk içerisinde benliğini kazanmağa çalışırken, bu arada iç ve dış düşmanların tertipleriyle Yurt içerisinde ihanet şebekleri de türemiş ve yer yer isyanlar başgöstermişti.
Reklam
Öteyanda, eli kalem tutan bâzı cibiliyetsiz yazar ve gazeteciler de halkı olumsuz yönde harekete getirmeğe çalışıyorlardı. Bunlardan birisi de gazeteci ve yazar Ali Kemal’di.
Kitabın Giriş Yazısı
Bu kitap; Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 29.04.1981 gün ve 33 sayılı kararı uyarınca basılmıştır. Atatürk’ün Doğumunun 100.yılı dolayısiyle
Elli yıl kadar önce, buradan geçmekte olan yola, yol demeğe bin şâhit isterdi… Çevredeki tepeler de çıplak ve çorak topraklardan ibâretti. Şimdi görüyorsun ya, çam fidanları yetişmek üzere.. Yanında oturmakta olan çocuk başını sallayıp onu doğruladı: -Evet Dede.. Çam fidanlarla kaplı bu tepelere şimdi <<Atatürk Ormanları>> deniyor. +Öyle mi?.. Güzel ad vermişler..
" İnsanın başına ne geleceği önceden bilinmez. "
Reklam
Biliyorsunuz Mustafa Kemal Paşa, düşmanlarla savaşmağa hazırlanıyor. Yunanlılar Sakarya kıyılarına kadar geldiler... Bizimse eli silâh tutan yiğitlere ihtiyacımız var.. Ne olursak olalım, ne durumda bulunursak bulunalım, bu memleket hepimizin ona sahip çıkmamız gerekir.. Siz’se halâ dağlarda eşkıyalık yapıyorsunuz.
İnsanın başına geleceği önceden bilinemez. İyi ve kötü günler hep bizim içindir, olayların ardında sürüklenir gideriz, istemediğimiz bir hayatı sürdürmek zorunda kalırız.
Hakk’ı hayatın daha çiğnenmeden, Kan dökerek almalısın merd isen, Çünkü bugün ortada hak sahibi, Bir kişidir: <<Hakkımı vermem!>> diyen…
Uyan | Mehmed ÂkifKitabı okudu
Ey bu vatanın oğlu, ey bu toprağın kızı!. Yere düşürme gökten o şanlı Ay Yıldızı…
Sayfa 30 - Adsız Bir Vatan Şairi Sakarya Savaşı’nın ArifesindeKitabı okudu
Reklam
Anadolu toprakları, bir kez daha bölünme ve bağrında yaşayanlar arasındaki tarihî ve millî birliği yokedilme tehlikesiyle karşı karşıya gelmiş bulunuyordu. Bu bölünmeyi engelleyecek ve evlâtları arasındaki birliği yeniden sağlayacak bir kurtarıcı heran beklenir olmuştu. Güzel İzmir’in işgalinden dört gün sonra 19 Mayıs 1919 tarihinde, Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da karaya ayak basıyordu.
Millî Şuuru güçlendirerek Kurtuluş Savaşı’mıza destek sağlamak amacıyla, hitabet yeteneği olan din ve fikir adamlarımız, şehir şehir, kasaba kasaba hatta köyleri dolaşarak konuşmalar yapıyorlardı. Bu hatiplerin içerisinde pekçok din adamlarımız vardı. Bilhassa Rıfat Hoca (İlk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi), Ahmed Hamdi Hoca (Yine Diyanet İşleri Başkanlarından Ahmed Hamdi Akseki) ve Mehmed Akif Bey’in konuşmaları pekçok etkili oluyordu.
Kurtuluş Savaşı kazanılmıştı. Bu destan günlerinin hatıralarını küçük bir hikâye kitabının sayfalarına sığdırmak imkansız…
Büyük Kumandan ve Büyük Devlet adamımız Gâzi Mustafa Kemal Paşa kahraman Vatan evlatlarının maddî ve mânevi desteğiyle başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı azimle sürdürerek düşmanı bozguna uğratmış ve Ordularına büyük tarihi komutu vermişti: “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!..”
Özet olarak söylenirse, Millî Mücadele yıllarında Anadolu, zor bir doğumun sancılarını çeken bir hâmile kadının durumundaydı. Beklenen doğumu başarıyla yapacak tecrübeli bir ebeye ya da mütehassıs bir operatöre şiddetle ihtiyaç vardı.