Batılıların Kirli Yüzü

Çetin Yetkin

Puan

8.210 üzerinden
16 kişi
STRUMA "Struma'da 764 Can"
2023 86. kitabı
Struma'da 764 Can Çetin Yetkin; Otopsi Yayınları; 245 Sayfa Devrettim STRUMA başlıklı ve "Struma'da 764 Can" alt başlıklı gerçek olaydan alınmış bu araştırma & inceleme kitabını. Eser hakkında fazla yaz(a) Çetin Yetkin mayacağım mamafih kitabın tanıtım yazısını olduğu gibi alıntılayacağım. "Struma Faciası... 2. Dünya Savaşı da Nazi soykırımından kaçarak Filistine gitmek isteyen aralarında kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve hamilelerin de bulunduğu 769 Romanya Yahudisi, köhne Struma gemisine kimler tarafından ve nasıl dolduruldu? Struma, niçin ve kimler tarafından İstanbul limanında 70 gün alıkonuldu? Struma niçin ve kimler tarafından Filistin yerine Karadenize gönderildi? Strumayı Karadenizde torpilleyerek batırmak ve birkaçı dışında bütün yolcularını öldürmek hangi ülkenin suçuydu? İngiliz/Kanada ortak yapımı Struma filminde savlandığı gibi Strumayı batıran Sovyetler miydi? Bir yandan Nazilerle savaşan, öte yandan Naziler ölçüsünde Yahudi düşmanlığı ve kıyımı yapan şu uygar(!) batılılar kimlerdir? Bugün yaşanan Filistin sorunu yaratanlarla 1942'de Struma'nın Filistin'e varmasını önleyerek Karadeniz'de torpille batıranlar, aynı güçler miydi? İnsan Hakları Şampiyonluğunu kimselere bırakmayan, başkalarını soykırımcılıkla suçlayan Batılıların kendi İnsan Hakları Sicili de Struma nasıl bir kara leke oluşturuyor? İşte Prof. Dr. Çetin Yetkin, bu kitabıyla bütün bu sorulara belgelerle, kanıtlarla yanıt veriyor." Kitabı okuyacak olanlar buradan sonrasını okumayabilirler, içeriğe dair veriler var zira: İstanbul'da beş kişi iniyor Struma Gemisi'nden. Kalıyor 764 kişi. Ve tek bir kişi kurtuluyor torpilden. Batıyor gemi... Kurtulan kişi, Torpil Türkiye tarafından geldi, diyor; suçluyor Türkiye'yi. Prof. Dr. Çetin Yetkin bu iddiaların gerçek olamayacağını gayet mantıklı bir
Tarih-Araştırma
StrumaÇetin Yetkin · Otopsi Yayınları · 200237 okunma
2021 68. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2021 15:02
‘Struma’ olayını tarihte hep duyuyordum ama Serenad kitabında gördükten sonra merak edip araştırmaya başladım. Bu kitabı da o dönemde aldım büyük ihtimalle geçen günlerde kitaplığımda görünce alıp okumak istedim. Kesinlikle ‘Struma’ olayını A’dan Z’ye anlatan hem Türkiye hem Romanya hem de İngiltere açısından değerlendirmelerini okuyoruz. Kronolojik bir sırayla olayların anlatıldığı kısım çok güzel ve herkesin anlayabileceği şekilde yazılmış.
Tarih
Struma / Bir Dramın İçyüzüÇetin Yetkin · Gürer Yayınları · 201837 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2020 121. kitabı
Bugüne kadar çoğunlukla Türklerin suçlandığı ,en azından günaha ortak edildiği kitaplardan sonra bir de Prof. Dr. Çetin Yetkin'in araştırmalarından Struma'yı okumak istedim. Özellikle İsrail'de araştırmalar yapan Çetin Yetkin'in incelemelerine göre Almanya, onların Romanya'dan ayrılmalarına izin verdiği için Struma'yı vurması anlamsızdı. İngilizlerin ; sömürgesi olan Filistinlilerle ve (petrol hatırına) diğer araplarla arayı düzeltebilmesi için (o dönemde Araplar Almanya'ya daha yakındı.) Yahudi nüfusun Filistin topraklarında daha fazla artmaması adına Struma'nın gidişi engellenmeliydi ve Türkiye'ye de bu açıdan baskı yapıyordu. Ruslar için ise ; müttefiki olan Panama bandıralı bir gemiyi batırması ya da Türk karasularındaki bir gemiyi batırıp Türkiye'yi Almanya saflarına itmesi anlamsızdı. Tek aday İngiltere kalıyordu. Aynı gün bize ait Çankaya isimli 200 tonluk bir motorumuz batırılmıştı ve Struma'yı batıran denizaltının Çankaya' yı da batırdığı düşünülmekte idi Türkiye'nin niye atak davranmadığı sorgulanırsa Jak Kamhi'nin düşüncesine göre ; Bulgar Kralı'nın , Hitler'in Bulgaristan Musevilerini kamplarda enterne edilmesi teklifini reddetmesi üzerine bir kaç gün içinde Bulgaristan'ın işgal edilmesi sonrası Türkiye sınırları içerisinde yaşayan onbinlerce Musevi'nin korunmasına öncelik vermiştir. Belki bundan dolayı bir sorumluluğu olabilir. İngilizler, Amerikalılar ve Almanlar başta olmak üzere tüm batılıların iki yüzlülükleri, acımasızlıkları, vahşilikleri, insanlıktan nasiplerini almamışlıkları ortadayken Struma'nın sorumluluğunu Türk hükümetine ve milletine yıkmak bence sözün bittiği yerdir. #kitap#books#struma#birdraminicyuzu#strumabirdraminicyuzu#cetinyetkin#gureryayinlari
Struma / Bir Dramın İçyüzüÇetin Yetkin · Gürer Yayınları · 201837 okunma