Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şu Acayip Ağaçlar

Özkan Öze (Tarık Uslu)

Şu Acayip Ağaçlar Sözleri ve Alıntıları

Şu Acayip Ağaçlar sözleri ve alıntılarını, Şu Acayip Ağaçlar kitap alıntılarını, Şu Acayip Ağaçlar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir ağacın yaşını öğrenmenin en kesin yolu onu enine kesip gövdesini oluşturan halkalarını saymaktır.
Sayfa 37
Bizim zamanımızda hiçbir çocuğun Mp3’ü, PlayStation’u, bilgisayarı, cep telefonu yoktu... Ama hepimizin bir ağacı vardı..
Sayfa 19 - uğurböceği yayınları
Reklam
Bilmediğin kelime için lûgata bak, bildiğin kelime için iki kere bak derler.
Sayfa 156Kitabı okudu
Ağaç halkaları arasında bazen çatlaklar göze çarpar bunlar ağacın bir vakitler yara aldığını, mesela bir oduncu tarafından gövdesine bir balta ile vurulduğunu, fakat o sırada ormanın derinliklerinde uyumakta olan bir ayı balta sesi yüzünden uyanınca, oduncuyu ağacı kesemeden kovaladığını gösterir. Tabii oduncunun ayıdan kaçıp kaçamadığını tam olarak bilemeyiz. İşte asıl bunu nüfus idaresinden öğrenebiliriz! Eğer ağaca bir yıldırım düşmüşse ya da başından bir orman yangını geçmişse, bunu da halkalardaki izlerden öğrenmek mümkündür.
Sayfa 39
banyan ağacı
Bu acayip ağaç, Hindistan taraflarında yaşar. Aslında bir tür incirdir. Ama bizim memleketin incirlerine benzemez. Kökleri yukarılardan aşağıya doğru uzayıp toprağa erişir ve ağacın her bir dalı, kendine göre, yere bir kök salar.
Sayfa 109
Bence her çocuğun bir ağacı olmalı. Ve mevsimleri takvimlerden önce, ağacından öğrenmeli çocuklar...
Reklam
Bence her çocuğun bir ağacı olmalı!Ve mevsimleri takvimlerden önce,ağacından öğrenmeli...Incir ağacından,ıhlamur ağacından,nar ağacından...
4000 metrekare ağaçlık bir alan yaklaşık 20 kişiye yetecek kadar Oksijen üretir!
Sayfa 143
Dendrokronolojist de ne havalı meslekmiş değil mi? Ancak sorulduğunda, açıklaması biraz zaman alabilir... - Ne iş yapıyorsunuz evladım? - Şey.... Beeen... Dendrokronolojistim! - Ay Nurullah, bak doktormuş çocuk işte! - Yooo.. Öyle değil! Ben ağaçlara bakıyorum. - E ormancıyım desene evladım! - Ormancı değil tam olarak. Dendrokronolojist! - Keşke Ürolojist olsaydın! Prostat sıkıştırıyor yine! - Hişşt, Nurullah ayıp. - Aman ormancıııııııı, canıııım ormancıııı! - Babacığım lütfen ama ya! - Tamam tamam verdik kızı gitti! Aslında durum o kadar da karışık değil; tabii merak edip DENDROKRONOLOJİST kelimesinin köklerine bakma zahmetinde bulunursanız. Çünkü bu kelime Yunanca ağaç anlamına gelen DENDRON ve zaman anlamına gelen KRONOS sözcüklerinin birleşmesinden oluşur. Yuvarlak hesap, AĞAÇ ZAMANI demektir....
Sayfa 41
Ortalama bir ağaçtan 70.000 kurşun kalem yapılabilir.
Sayfa 142Kitabı okudu
Reklam
Zaten bu işler hep böyledir ; Düşe kalka adım adım ilerlenir. Önemli olan vazgeçmemektir.
Çünkü bir ağaç gövdesindeki suyun taşınması için gerekli sistemin kendi kendine oluşması, uzaklardaki bir yerlerdeki içme suyu tesislerindeki temiz suyun, kilometrelerce borulardan, yol yol, cadde cadde, sokak sokak, ev ev geçip, tâ evinizdeki çeşmelere kadar kendiliğinden, tesadüfen, kimseler bu işi yapıp etmediği halde gelivermiş olmasından milyar kere milyar kere milyar daha akıl dışı bir şeydi. Fakat insanlar bir şeye inanmak istediklerinde, o şeyin ne kadar "akıl dışı olduğunun pek de bir önemi yoktur artık. Tabii, bir gün önlerine kullandıkları suyun faturası konduğunda, işin rengi değişir!
ÇİKOLATA kelimesinin kökeni de Aztekçe XOCOATL’dir. Xocoatl kelimesi acı ve su kelimelerinin birleşmesinden ortaya çıkmış. Yani kısaca acı su demek!
Sayfa 76
İşin şakası bir yana, aslında şu yıldızların altında yaşanmış, yaşanan ve yaşanacak hiçbir şeyi tesadüfle açıklayamazsınız!
İster inan, ister inanma!
İNSANLARIN tuvalet kağıdı ihtiyacı için her gün 27.000 ağaç kesiliyor.
Sayfa 141
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.