Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanrısız Bilim?

Lydia Jaeger

Tanrısız Bilim? Gönderileri

Tanrısız Bilim? kitaplarını, Tanrısız Bilim? sözleri ve alıntılarını, Tanrısız Bilim? yazarlarını, Tanrısız Bilim? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
141 syf.
·
Puan vermedi
·
17 saatte okudu
Kitabı bi kilisenin önünden geçerken tesadüfen farkettim. Kapağı ilgimi çekti. ,,TANRISIZ BILIM?,, Öncelikle kitap hıristiyan dinine itafen yazılmış ve içinde bir-çok bilim adamından kesitler var. Herkesin bildiği genel geçer bilgiler den bahsediliyor. Felsefi bi beyin fırtınası temasıyla yazıldığı belli. Dünya da bir yaratıcı var bu belli ancak yaratıcıyı sorgulayan ve ondan geldiğine inanılan akıllı ve bilinç sahibi bi varlık daha var. O da "İnsan" . Kitap genel olarak bilimin yaratılışla çelişip çelişmediğini inceliyor. Okunması gerekli bi kitap mı? Hayır değil. Olmasa da olur. Ben tamamen meraktan okudum.
Tanrısız Bilim?
Tanrısız Bilim?Lydia Jaeger · Yeni Yaşam Yayınevi · 20115 okunma
Bizim Dünyamız davranışlarımızın sonuçlarını görebilmemizi sağlayan düzenli bir yapıya sahiptir. Ama bu düzen ister Tanrıdan gelsin ister insanlardan her anlamlı yaklaşımı imkansız kılan ve reddeden gözü kapalı bir kadercilik değildir.
Reklam
Bilimin oluşmasını sağlayan iki unsur vardır: Deney ve hayal gücü. Ancak bunların ikisinin bir araya gelmesiyle doğa bilimsel olarak incelenebilir.
Heidelberg İnanç Bildirgesi ilahi takdiri iki açıdan ele alır: Tanrı dünyayı idame ettirir ve yönetir. İdame etme ve egemenlik olarak söz ettiğimiz bu iki nokta, Kutsal Kitap'ta da açıklanmaktadır ve birbirinden ayrı olarak ele alınmamalıdır.
Evreni anlama
"Evrende hiç anlaşılamamış olan şey, anlaşılabilirliktir." ,,Albert Einstein,,
Dünya, tamamen başka türlü de olabilirdi,... Dünyanın böyle, bildiğimiz şekilde olması, herhangi bir zorunluluktan değil, özgürce seçilmiş ve keyfi kararlardan kaynaklanır..
Sayfa 92 - Yeni yaşam yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Güneşin,gezegenlerin ve kuyruklu yıldızların,bu kadar mükemmel düzene sahip olmaları,ancak çok akıllı ve güçlü bir varlığın tasarısı ve hakimiyetiyle mümkün olabilir.Sabit yıldızlarda benzer sistemlerin merkezleri ise,bunların da Tanı'nın benzer bir tasarısına göre kurulmuş sistemlere bağlı olmaları gerekir.özellikle sabit yıldızların ışıkları güneş ışığıyla aynı özelliklere sahip oldukları ve ışıklarını karşılıklı olarak tüm sistemlere gönderdikleri için... - Isaac Newton, İngiliz fizikçi, matematikçi, astronom, mucit, filozof ve teolog.
Sayfa 37 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
Teolog olmayı çok isterdim ,ama uzun süre bundan ürküp çekindim,şimdi anlıyorum ki,benim astronomideki eserim de Tanrı'nın adının yüceltilmesi içindir. -Johannes Kepler, Alman gökbilimci, matematikçi ve astrolog.
Sayfa 28 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu