Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Öğrenme Araştırma ve Yazım

Tarih Metodu

Tuncer Baykara

Tarih Metodu Sözleri ve Alıntıları

Tarih Metodu sözleri ve alıntılarını, Tarih Metodu kitap alıntılarını, Tarih Metodu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bazen,Batı’nın ulaştığı değerlerini aktarırken peşin yanılgıya düşeriz:Bir Müslüman Türk, “Ortaçağ’ın karanlıkları”ndan toplumu açısından olumsuz bahsederse bu hiç de doğru değildir. Ortaçağ’ın karanlıkları Avrupa için doğrudur,ama biz Türkler için değil;çünkü Ortaçağ,Türklerin âdeta altın çağıdır.
Sayfa 169Kitabı okudu
Bir tarihçi, öncelikle kendi dilini çok iyi bilecektir.
Reklam
Tarih,Takiyettin Mengüşoğlu’nun da dediği gibi, insanların vazgeçemeyeceği bir bilim,bir gerçektir.
İnsan ömrü, bizim daha sıhhatli karar vermemizi sağlayacak bilgi ve tecrübe birikimi için kısadır, bereket ki tarih var ve biz, bu eksiğimizi onunla giderebiliyoruz.
İlim kurumlarının sıradan mensubu olanların bir kısmı, böyle toplantılara turistik geziye gider gibi giderler, kendileri bildirilerini bir şekilde sunar ve ondan sonra çevreyi ve çarşı pazarı dolaşırlar. Bunların kendi bilgi dağarcıklarını artırmak gibi bir düşünceleri olmadığından böyle davranırlar. Ama bilgilenmek isteyenler bu toplantıları titizlikle takip ederek bir-iki yararlı bilgi kırıntısı kapmaya özel özen gösterirler. Gerçek bilim insanı ve araştırmacı bunlardır.
Sayfa 101
Reklam
Eğer sen günün birinde bir başarıya,bir mutluluğa erişirsen,bunu sen başka hiçbir kuvvete,hiçbir varlığa değil yalnız ve yalnız kendine borçlusun; en alt basamakta bulunmak da,en üst basamakta bulunmak da senin kendi eserindir. Başka bir kimsenin,hattâ tabiatüstü,insanüstü bir varlığın da sana yardımı dokunmamıştır.
Sayfa 264Kitabı okudu
Planlı çalışma başarının en önemli temellerinden birisi olup büyük zaman tasarrufu sağlar.Zaten eskiden beri “İlim tasnif demektir.”yani sınıflandırma,sıralamadır diye bir söz de vardır.
Sayfa 171Kitabı okudu
Tarihte ‘bilgi’ esas olup onun edinilmesi başlı başına bir büyük olaydır. Bir araştırmacı olarak, bilinen veya eskiden söylenmiş olanı yeniden ısıtıp piyasaya sürmek olamaz.
Sayfa 103Kitabı okudu
“bağdaş kurma” , meğerse hanların ve beylerin tercih ettiği bir oturma şekli olup Türk hükümdarları tahtlarında bu şekilde otururlardı.
35 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.