Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tarihe Yön Veren Olaylar

Yeliz Aksoy

Tarihe Yön Veren Olaylar Gönderileri

Tarihe Yön Veren Olaylar kitaplarını, Tarihe Yön Veren Olaylar sözleri ve alıntılarını, Tarihe Yön Veren Olaylar yazarlarını, Tarihe Yön Veren Olaylar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yıl 1215, Magna Carta
Özgür hiç kimse kendi benzerleri tarafından ülke kanunlarına göre yasal bir şekilde muhakeme edilip hüküm giymeden tutuklanmayacak veya hapsedilmeyecek veya mal ve mülkünden yoksun bırakılmayacak veya kanun dışı ilan edilmeyecek veya sürgün edilmeyecek veya hangi şekilde olursa olsun zarara uğratılmayacaktır.
İnsana ait 22.kromozomda yer alan bilgilerin %85'i doğru olarak dizilebildikten sonra, İnsan Genomu Projesi'nin başında bulunan Dr. Francis Collins: "İnsanın kullanım klavuzunda ilk defa bir bölümü tamamlayabildik."
Reklam
Soğuk Savaş, Sovyet Bloğuna dahil ülkeler ile Batılı güçler arasında 1945'ten 1990'a kadar devam etmiştir. Genel kabule göre Soğuk Savaş, Sovyetler Birliği'nin dağılması ve Berlin Duvarı' nın yıkılması ile sona ermiştir.
Sayfa 137Kitabı okudu
Lenin'e baktığımızda Darwinist- materyalist felsefeyi çok açık olarak görürüz. Öyle ki Lenin, şartlı refleks deneyleriyle ünlenen Rus bilim adamı Pavlov'un yöntemlerini Rus toplumu üzerinde uygulamak için girişimde bulunmuştur.
1924'te Lenin'in ölümüyle ilk komünist rejimin kurulduğu Rusya'da kanlı dönemin ilk perdesi kapandı ancak Lenin'in ardından Sovyetler Birliği iktidarını ele geçiren Josef Stalin, daha zalim ve sadistti. Kısa sürede modern tarihin en büyük "korku imparatorluğunu" kurdu.
Bolşevik ihtilali-1917
Tarihçi Richard Pipes, The Unkown Lenin adlı kitabında, Lenin'in Bolşeviklere verdigi katliam ve iskence emirlerini ortaya çıkarmakta, mevut delillerle Lenin'in idealist değil toplu katliamcı ve 20.yy de politik ve sosyal imha uygulamasını ilk olarak başlatan kişi olduğunu belirtir.
Reklam
Engels Darwin'i, onu Marx'la eş tutacak biçimde övüyor ve " Darwin nasıl organik doğadaki evrim yasasını keşfettiyse, Marx da insanoğlunun tarihindeki evrim yasasını keşfetti." diyordu.
Marx'ın Darwin'in fikirlerini ne derece benimsediği 1861'de Ferdinand Lassalle'e yazdığı mektupta açıkça görülmektedir: "Darwin'in kitabı(Türlerin Kökeni) çok önemli ve tarihteki sınıf savaşımını doğa bilimi açısından desteklediği için bana çok uygun düşüyor."
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.