Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tarım Bağımsızlıktır

Mustafa Kaymakçı

Tarım Bağımsızlıktır Gönderileri

Tarım Bağımsızlıktır kitaplarını, Tarım Bağımsızlıktır sözleri ve alıntılarını, Tarım Bağımsızlıktır yazarlarını, Tarım Bağımsızlıktır yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
248 syf.
4/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitap, Türkiye tarımındaki olumsuzlukları tespit etmek ve çöžüm yollarına önerileri geliştirmek için kaleme alınmış. Lakin bana göre her kesimin bildiği ve konuşduğu sorunların dile getirilmesinden ve tekrarından öteye geçememiş. Çözüm önerileri de bence bu konuyla az biraz ilgili her kesin dile getirdiği çözümler. Belki ben bu konulara aşina olduğumdan söylemleri de bana sıradan geldi. Kitabın bölüm başlıklarına baktığımızda; Avrupa Birliği ve Türkiye Tarımı, Küresel Kapitalizm Yoksulluk Yaratıyor, Siyasi Politikalar ya da Tarımın Çöküşü, Kürt Sorunu, Toprak Devrimi Üzerine, Tarımda Örgütlenme, Eğitim ve Tarımsal AR-GE, Atatürk ve Tarım.
Tarım Bağımsızlıktır
Tarım BağımsızlıktırMustafa Kaymakçı · Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Yayınları · 20114 okunma
Eğer insan açsa ve çıplaksa, insan hakları, özgürlükler ve bağımsızlık gibi düşünceleri aklına bile getirmez. Tarım insanları doyurur, giydirir. Bu nedenledir ki bağımsız bir toplum için tarımın korunması ve geliştirilmesi, yurt savunması kadar önemlidir.
Sayfa 242Kitabı okudu
Reklam
ABD ve AB ülkeleri, doğayı, iç ve dış emeği aşırı bir şekilde sömürerek gereksinmesinden daha çok tarımsal ürün ve girdi stokları oluşturdu. Bunlara pazar bulmak için bizim gibi çevre ülkelerin tarımlarını çökertiyor.
Sayfa 229Kitabı okudu
Köylülüğün tasfiyesi ile açıkta kalacak yaklaşık üç milyar dolayında insana, kentlerde iş var mı?
Sayfa 176Kitabı okudu
Beslenme açısından tek tip insan oluşturma ve farklı kültürlerin yok edilmesi: Gıda firmaları, reklamlarla hazır hızlı yiyeceklerin tüketimini özendiriyor. Bu şekilde, hamburger yiyen, kola ve bira içen, çağdaşlaşmayı böyle sanan tek tip insan tipi yaratılıyor.
Sayfa 165Kitabı okudu
Gıda üreticileri, marketlerin raflarına girmek için bir çok bedeller ( Raf Bedeli, Bedava Ürün, Gondol Bedeli) ödüyor ve bu maliyetlerin bedelini de biz tüketiciler ödüyoruz.
Reklam
Petrolü denetlersen ulusları denetleyebilirsin, gıdayı denetim altına alırsan insanları denetleyebilirsin. Kissenger