Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İrfani Tebliğ ve Davet

Tasavvufta İrşad

H. Kamil Yılmaz

Tasavvufta İrşad Hakkında

Tasavvufta İrşad konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
Okunma
Beğeni
136
Görüntülenme

Hakkında

İslam dininin temel hedefi, Kur’anın bütün insanlara hikmet ve güzel öğütle tebliğ edilmesi inşaat faaliyetleri ile de Müslümanlara anlatılmasıdır. Bu eserde İslam dinin temsil ve takdiminde nasıl bir tutum sergilenmesi hususu ve İslami davetin başlıca nitelikleri ortaya konulmuş, davet ve tebliği kavramlarının gayrimüslimlere, irşat vaaz, emr-i bil ma’ruf nehyi ani’l- münker kavramların da Müslümanlara yönelik bir faaliyet olduğuna dikkat çekmiştir. sözlü davetten ziyade davranış ve eylemlerle yapılan davetin daha etkili olduğu belirtilmiştir. Hidayet Allah’ın elindedir. Biz Allah’ın dinini onun şanına yaraşır Kur’an ve sünnetin koyduğu temel ilkelere uyarak tebliğ ettiğimiz sürece akıbet hayır olacaktır.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 33 dk.Sayfa Sayısı: 337Basım Tarihi: 22 Mayıs 2023Yayınevi: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları
ISBN: 9786254354328Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

H. Kamil Yılmaz
H. Kamil YılmazYazar · 22 kitap
1952 İzmit/Karaabdülbaki doğumlu. 1963’te Akmeşe Bölge İlkokulu’nu, 1970’te Adapazarı İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl İzmit Sarımeşe Köyünde üç ay süreyle imam-hatiplik yaptı. 1974’te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. 1974-77 yılları arasında Bakırköy Şenlikköy Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmenliği ve müdür yardımcılığı yaptı. Kasım 1976’da açılan asistanlık imtihanını kazandı ve 01 Şubat 1977’de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Tasavvuf ve Tarihi asistanı olarak göreve başladı. Vatani görevini Mart-Temmuz 1981’de Burdur’da kısa dönem olarak tamamladı. Mayıs 1983’te Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Doktor” unvanını kazandı. Aynı yıl M.Ü.İlahiyat Fakültesinde “Yardımcı Doçent” oldu.  1986-1987 yılları arasında bir yıl süreyle sahasında araştırmalar yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere Mısır’a gitti. 1989’da “Doçent”, 1996’da “Profesör” oldu.  Neşredilmiş yirmiyi aşkın eseri, muhtelif dergilerde yayınlanmış makaleleri, ansiklopedi maddeleri, ulusal ve uluslar arası düzeyde çeşitli bilimsel toplantılarda sunulmuş pek çok tebliğleri bulunmaktadır. Eserlerinden ve makalelerinden bir kısmı İngilizce, Rusça, İtalyanca, Macarca ve Arnavutça’ya tercüme edilmiş, Kazak ve Azeri dillerine uyarlanmıştır. 30 Aralık 2010 tarihinde yaklaşık 34 yıl görev yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeliğinden T.C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atandı. Halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır.