Kasımpaşa'dan Siyasetin Ön Saflarına

Tayyip

Turan Yılmaz
2025 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2025 20:31
Ben, 2001’de yazılmış (yani Tayyip’in sadece İstanbulluların değil tüm Türkiye’nin hayatına artık tamamıyla girmeye başlamasından 1 yıl önce yazılmış) bu kitaba, 2025 yılından değerlendirerek çok güzel bir inceleme yazdım aslında. Fakat o incelemeyi, cumhurbaşkanına hakaret, halkın bir bölümünün değerlerini aşağılamak, halkı kin ve nefrete sevk etmek zart zurt gibi fantastik suçlamalarla hapse tıkılıp da gençliğimin -en azından bir bölümünün- dört duvar arasında heba olması pahasına paylaşamayacağım. E paylaşamayacaksam niye mi yazdım? Belki bir gün paylaşabilirim diye. :') Dolayısıyla o incelemeyi günü gelinceye dek saklı tutacağım. :') *** Yazar kimdir hiç bilmiyorum, hakkında bir bilgi de bulamadım internette. Kitabı herhangi bir taraf bakış açısıyla yazmamış. O yıllarda, sadece yükselmekte olan Rte’yi tanıtmak için kaleme almış. Bu kitabı, yaşım yetseydi de yazıldığı dönemde bir yetişkin olarak okusaydım belki pek çok şeye akıl sır erdiremeyecektim (gerçi hakikati gören gözler için nice ibretler vardır da neyse) ama şu andan okuyunca, geniş bir coğrafik alana kuş bakışı bakıyormuşum gibi hissettim. Adamın 2001’e kadarki hâllerine, sözlerine bakınca anlıyorsun ki adam bugüne kadar sırf siyasi çıkarı için memleketin aleyhine yapmış ve yapacak olduğu her şeyin sinyalini ta o zamandan vermiş zaten. Yani biz elimizi ateşe sokup da yanmasından başka ne sonuç bekliyormuşuz, aklım almıyor. *** Sadece iki noktadan öyle hızlı bir şekilde bahsedip yazıyı noktalayayım. • Adamın şöyle bir yönü var: Örneğin milletin aklına bile gelmeyen, umurunda bile olmayan önemsiz mi önemsiz bir şeyi, sırf kendisi saplantı derecesinde oldurmak istiyor diye, demokrasi sayesinde göreve geldikten sonra “bana millet şunu şunu yapayım diye oy verdi, ben şunu şunu yapmak için getirildim,
TayyipTuran Yılmaz · Ümit Yayıncılık · 20013 okunma