bismillahirrahmanirrahim,
Toplamda 22 tecvid konusunu birbirinden bağımsız masallarla anlatan kitapçık. Özellikle birbirinden bağımsız yazdım. Çünkü kahramanların (tecvidi oluşturan temel harfler) aynı olmasına rağmen farklı masallarda, farklı bir karaktere bürünmeleri; bu yaşımda olmama rağmen benim kafamı karıştırdı. Dolayısıyla sadece bu kitaptaki masallar anlatılırsa hiç tecvid bilmeyen bir çocuğun da kafasının karışacağını düşünüyorum.
Hocamızın ismini instagramda aradığımda bol bol sınıf içi etkinliklerin olduğu bir profille karşılaştım. Bu etkinliklerin faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Kitaba geri dönersem açıkçası daha 2. masalda karşılaştığım mevzu beni rahatsız etti. Meddi Tabii kuralında 3 harf vardır ve kendisi harekesiz olduğunda daha önceki harfi harekesi doğrultusunda uzatır. Üstün harekesindeki e sesleri a'ya döner. Bu olayı kitaptaki Elif karakteri üzerinden alıntılarsam; ilkokulda şarkı söylemiş, sesi çok ince olduğu için öğretmeni onu uyarmış, arkadaşları ona gülmüş. Bugünden sonra elifin tek isteği etrafındaki tüm sesleri kalınlaştırmak olmuş. Gruba uyum sağlayamadığında kendini geliştirmek ve iyileştirmek yerine; etrafını değiştirmelisin fikrinin; okul çağındaki çocuklara Tecvid ve Kuranı Kerim gibi manevi değerlerimizi güçlendirmesi gereken dersle beraber verilmesi bana pek cazip gelmedi. Aklıma gelen Meddi munfasıl ve birkaç konu daha vardı ancak onları yazıpta incelememi daha fazla uzatmak istemedim.
Kitabın tamamı değil de, öğrencinin zorlandığı konuda birkaç masaldan destek alınabileceği düşüncesindeyim. Yazan hocamıza meslek ve özel hayatında başarılar dilerim.
24.eyl.20
perşembe