Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tedirgin Zamanlar (1966 -1988)

Uğur Kökden

Tedirgin Zamanlar (1966 -1988) Gönderileri

Tedirgin Zamanlar (1966 -1988) kitaplarını, Tedirgin Zamanlar (1966 -1988) sözleri ve alıntılarını, Tedirgin Zamanlar (1966 -1988) yazarlarını, Tedirgin Zamanlar (1966 -1988) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
232 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya.
Oldukça karışık ve zor geçen yıllardan 1966-1988 yıllarından derlenmiş bir günlük.Yazar aslında bir mühendis fakat aynı zamanda dergilere yazı veren bir mühendis. Düşünce suçunu cezalandırıp fikir özgürlüğünü kısıtlayan sonrasında haliyle anayasaya aykırı bulunup mülga edilen meşhur TCK madde 141-142'nin gündemde olduğu yıllarda haksızlığa uğrayanlardan biri de yazarın kendisi. Kitapta Che Guevara'nın ideolojisine ve kitaplarına dair bilgiler veriliyor zaten kitap Guevara'nın bir mektubuyla başlıyor. Yazarımız da Che Guevara'nın kitabı ve ideolojisi üzerine yazdığı bir yazı ve üyesi olduğu dernek sebebiyle sanırım bir bir buçuk yıl hapis cezasına mahkum oluyor. Ama günlük çok daha kapsamlı bir zamanı ele alıyor. Kitabı okursanız bazen derin bilgilere ihtiyaç duyacaksınız. Çünkü kitabın türü günlük olduğundan yazar bir şeyler anlatma çabası gütmemiş fakat gerek ulusal gerek uluslararası gündemden, zamanın yazarlarından, kitaplarından, tiyatrocularından bahsetmiş. Fakat devamını istediğinizden eliniz hep not alıp araştırmaya gidecek. Bu olayın ardı arkası neymiş, bu kitap ya da bu oyun nasılmış aklımda bulunsun diyeceğiniz birçok nokta olacak. Büyük ihtimalle siyasi bir kitap bekliyor olabileceğinizden size biraz yüzeysel gelecek ama bence dönemin psikolojisini, ruh halini anlatmakta oldukça başarılı. Ayrıca yazarın değindiği konulara getirdiği kısa yorumlar da nokta atışı. Yani fena bir kitap değil. Beklentisi çok yüksek olmayanlara tavsiyemdir . Zaten okuyacak olanların da yorumları nasıl olur merak ediyorum doğrusu. Onlara şimdiden iyi okumalar diliyorum.
Tedirgin Zamanlar (1966 -1988)
Tedirgin Zamanlar (1966 -1988)Uğur Kökden · Yapı Kredi Yayınları · 20132 okunma
çok yerinde bir soru
Kuzey Afrikalı Bilgin İbn Haldun ‘’insan doğaya karşı dayanışma ve yardımlaşma sağlamak için toplumsallaştı(yani toplum böyle bir zorunluluktan doğdu diyor).’’ İnsanın insana karşı insanın şerrine karşı kendini korumak için devlet’i kurduğunu söylüyor. Peki ya devletin şerrinden korunmak için?
Reklam
Gorki Rusça ‘’acı’’ demekmiş. ‘’Acı’’ kelimesini kendine takma ad yapan yazar şöyle diyor: ‘’ kuşlar nasıl uçmak için yaratılmışsa insanlar da mutlu olmak için yaratılmışlardır.’’ Bence insanlar mutlu olmak için yaratılmadılar, belirli bir gerçek’i kabul etmek için yaratıldılar.
Yiğit kişilerin kendi kendilerine ettikleri eziyettir korkak olduğuna inanmaları. Örneğin Tolstoy. Malraux