Kitabı çok beğendim çok akıcı bir dille yazılmış editörü gayet iyi incelemiş konusu Menemen olayıyla başlayıp Ergenekon,balyoz,Atatürk fotoğrafını takmayı reddeden Nur(Fettullah Gülenin)yetiştiği cemaatin üyesi olan teğmenin fotoğraf takmamasından dolayı önce ihrac edilip sonra geri dönmesi ve yetmezmiş gibi ona tepki gösteren Teğmenlerin ordudan ihraç edilmesi olayıyla devam edip en son bölümde 2024 Harbiye Teğmenlerin Subay Andı okuyup Atatürk’ün askerleriyiz demesinden dolayı ihraç edilmek üzere disipline sevk edip ihraç olup değişen hayatları konu edilmektedir Türkçüyüm diyen herkesin okumasını tavsiye ederim Lütfen bu tür kitapları da listenize ekleyiniz
Mustafa Kemal’in Askerlerine Yapılan Haksızlık: 2024 Tuzla Piyade Harp Okulu Mezuniyetinde Bir Vicdan Yarası
2024 yılı yazında Tuzla Piyade Harp Okulu’nda düzenlenen mezuniyet töreni, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihinde utançla anılacak bir kırılma anına dönüştü. Tören sırasında, tören disiplinine ve askeri geleneğe tamamen uygun şekilde, kılıçlarını çatıp “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye haykıran genç teğmenler, Türk milletinin gözünde büyük bir onurun temsilcisiydi. Ancak bu şanlı duruş, ne yazık ki kurum içi bazı siyasi ve ideolojik reflekslerin hedefi haline getirildi.
Dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu başta olmak üzere çok sayıda pırıl pırıl genç teğmen, tamamen hukuksuz bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Bu karar ne TSK’nın disiplin yönetmeliğine ne de Türk hukukuna dayanmaktadır. Aksine, bu karar siyasi bir sindirme girişimi, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan genç subayları ordudan tasfiye etmeye yönelik ideolojik bir hamledir.
İhraç edilen bu gençler, sadece yüksek başarılarıyla değil; onurları, vatan sevgileri ve Atatürk’e olan bağlılıklarıyla da milletin gözünde gerçek askerlik şerefini taşıyanlardır. Onlara yapılan bu haksızlık, yalnızca bireysel bir mağduriyet değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine, ordu-millet ilişkisine ve gençliğin umutlarına yönelmiş ciddi bir saldırıdır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” sözlerini iliklerine kadar hisseden bu genç subaylar, bugün görevlerinden uzaklaştırılmış olabilir; ama onların taşıdığı ruh, Türk milletinin vicdanında görev başındadır.
Bu karar, sadece hukuksuz değil, aynı zamanda tarih önünde sorumluluğu olan bir vebaldir. Gün
TeğmenlerErsin Eroğlu · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202540 okunma
Okudum, üzüldüm ve midem bulandı, çok komik delilsiz asılsız nedenlerle onca insanı içeri atmışlar, malum yapının kumpaslarını anlatıyor, Şanlı ordumuza sahip çıkmalıyız. Bu ülke hepimizin, değerini bilelim kimseye prim vermeyelim, kalın sağlıcakla…
Türk ordusuna Fetö kumpasları ile yapılanlar, Atatürkçü teğmenlerin kıyımı, okurken yüreğiniz sızlayacak, bu Genç teğmenlere Atatürkçü askerlere yapılanlara
TeğmenlerErsin Eroğlu · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202540 okunma
Ne güzel söylemiş Tğm. Recep AYAR, “Siyasi bir emelle bunu yaptığımı düşünen entrikavari zihinlere de kötü bir haberim var ki, beni hiç bir zaman ‘Çelebi’ gibi sıvı formda göremeyecekler..”
12 Ocak 1992 tarihinde Niğde’de doğdu. Niğde Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 2015 yılında lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı.
2017 yılında Aydınlık Gazetesi’nde editör olarak çalışmaya başladı. Aydınlık’ta çok sayıda özel habere imza attı.
2019’dan beri Kırmızı Kedi Yayınevi’nde çalışmaya devam etmektedir. Aynı zamanda Odatv’de yazıları ve özel haberleri yayımlanmaktadır.