Temiz İş

Clean Break
Sıralamalar

2021 588. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2021 23:45
Kitaplara verdiği isimler, kitaplarından daha güzel olan bir yazar hayal edin. Evet işte karşınızda Val McDermid! Sürükleyici mi? Sürükleyici. Beni şaşırtan baskıda önsöz olmamasıydı. Yani bir kitap yazılmış, bunu çevireceksin, çok bilindik biri de değil ve biraz tanıtman lazım ama hiç yok. Tek cümle bile. İlginç. Kitap Chelsea taraftarlarına bir selam ile başlıyordu ki sonradan anladım meseleyi. Manchester üzerinden yapıyoruz kitabın yolculuğunu. Mesele ise Kate Brannigan’ın bir İngiliz şatosuna (malikane de diyebiliriz) güvenlik sistemni yerleştirmesi, buna rağmen sistemin hack edilmesi, bir tablo hırsızlığı, ki Monet Tablosu olup epey değerli oluyor bunlar, derken işler epey çetrefilleşiyor. Diğer yandan her polisiye romanda olduğu gibi cinayet ve aşk da olmazsa olmazımız. Geriye bol keyifle okumak kalıyor. İyi okumalar dilerim..
Temiz İşVal Mcdermid · Oğlak Yayınları · 19994 okunma

Val McdermidYazar · 9 kitap
1955 yılında İskoçya’da doğdu. 1975 yılında üniversiteyi bitirdi. Oxford’da edebiyat doçenti olarak çalıştı. İskoçya’nın önde gelen gazetelerinde yazıları yayımlandı. 1991 yılından itibaren hayatını yazarlığa adadı. Aralarında Altın Hançer Ödülü’nün de bulunduğu çok sayıda ödül aldı.