Tezat, benim için sadece bir ilk kitap değil; insanın kendi içindeki o bitmek bilmeyen savaşı, zıtlıkları ve dengeleri kelimelerle evcilleştirme çabasıdır. Ankara’nın o kendine has, gri ama derin atmosferinde büyürken, hayatın her anında karşıma çıkan tezatları not almaya başlamıştım. Bu kitap, işte o notların, o hislerin bir bütünü.
Bu eseri kaleme alırken en büyük amacım; siyah ile beyazın, neşe ile hüznün, kavuşmak ile ayrılığın aslında birbirinden bağımsız olmadığını, aksine birbirini beslediğini şiirle dile getirmekti. İnsan, ancak kalbindeki zıtlıkları kabul ettiğinde tam olabiliyor. Tezat’taki her mısrada, okuyucunun kendi içindeki o gizli çatışmalardan bir parça bulmasını, "Evet, ben de tam olarak bunu hissediyordum ama adını koyamıyordum" demesini arzuladım.
Kendi ruhumdan süzülen bu duygusal gelgitleri artık okurların kalbine emanet ediyorum. Umarım her bir satır, kendi içinizdeki tezatlarla barışmanıza ve onlardaki edebi estetiği görmenize vesile olur.
Keyifli okumalar dilerim, her bir yorumunuz ve eleştiriniz bu yolculukta benim için çok kıymetli.
Deniz Arslan
Deniz Arslan, Ankara'da doğdu. Yazarlık hayatına ilk şiir kitabı olan Tezat ile başladı. Eserinde duygusal zıtlıkları şiirle dile getirmeyi amaçlayan yazar, edebi yolculuğuna dergi yazıları ve projeleriyle devam ediyor.