Shadow of the Leviathan

İngilizce

Zehirli Kadeh-Robert Jackson Bennett
2026 14. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2026 06:41
Bir ceset.İmkansız bir ölüm ve imparatorluğu sarsacak bir sır. Bir gece Daretana'nın en görkemli malikanesinde yüksek rütbeli bir Komutan Blas'ın cesedi bulunuyor. Burada farklı olan şeylerden biri ise cesedin içinden fışkıran agaçlardı. Olayı çözmekle görevlendirilen dedektif Ana Dolabra ve soruşturma yardımcısı ise Dinios Kol'dur. Ana'nın farklı yanlarından biri gözleri bağlı dolaşması ve genellikle evden çıkmadan olayları çözmesidir. Din ise daha yeni bu göreve geldiği için Ana'ya ayak uydurmaya çalışıyor. Ve Din'in bir özelliği de kazıcı olması . Yani o an olan olayları ve söylenen sözleri hafızasında tutabiliyor.Ana ve Din'in arasındaki ilişki Sherlock Holmes ve Watson gibi yazılmış. Ve okurken bu detay çok hoşuma gitti. Özellikle aralarında çıkan tartışmaları okumak ayrı bir keyifliydi. Olayı çözmeye çalışırken sadece bir cinayet değil ,o cinayete bağlı başka insanlarında öldürüldüğünü fark ediyorlar. Ve imparatorluğu da tehdit eden bir sırrı çözmek için zamanla yarışmaya başlıyorlar. Olaylar ilerledikçe yeni karakterler ile tanışıyoruz. Kalista,Uhad,Nusis,Miljin,Fayazi Haza,Jolgangan... Kitapta sadece gizem değil fantastik öğeleri de görüyoruz. İmparatorluk deniz canavarları saldırısına karşı önlem almaya çalışıyor. Bir de tabi yağış mevsimi var. Bundan dolayı geceleri belli bir saatten dolayı sokağa çıkma yasağı var. Son sayfalara doğru geldiğim zaman elimden bırakamadım kitabı. Özellikle bu cinayetlerin neden işlendiği ve geçmişte olan bir olayın bilerek yapıldığını öğrendiğimde çok üzüldüm. Kitabı bayılarak okudum. Yazar hem fantastik hem de gizemi ustalıkla yazmış. Konusu sağlam bir kitap bana göre. Hikayede tehlikeli ve büyüyle şekillenmiş bir karanlık sistem var. Ana ve Din sadece cinayeti değil , imparatorluğu sarsacak bir planı ortaya çıkartıyor.
2026 28. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 14:06
Leviathan'ın Gölgesi serisinin ilk kitabı Zehirli Kadeh; zihinde kolayca canlanan anlatımı, detaylı ve yoğun kurgusu, fantastik unsurlarla zenginleştirilmiş dedektiflik hikayesi ile beğendiğim ve keyifle okuduğum bir kitap oldu. Sherlock Holmes ve Dr. Watson fantastik bir evrende yaşasa nasıl bir hikâye ortaya çıkardı sorusuna güçlü bir yanıt verdiğini düşünüyorum. Kantolara ayrılmış büyük bir imparatorluk, hiyerarşik bir düzen içinde konumlanan biyologlar ve mühendisler gibi görevliler, bilimsel yöntemlerle zihni ve bedeni güçlendirilmiş insanlar olan Yüceler, İmparatorluğu tehdit eden devasa yaratıklar ve bedeninden filizler, tomurcuklar çıkarak öldürülen insanlar gibi unsurlar; bir suç hikâyesi çerçevesinde oldukça dikkat çekici bir yapı oluşturuyor. Khanum İmparatorluğu; uzmanlık alanlarına ve rütbelerine göre yapılandırılmış, kantolara ayrılmış bir sistem üzerine kuruludur. Bu imparatorlukta, ihtiyaçlara ve görevlere göre bazı insanlara “sufüzyon” adı verilen bir işlem uygulanır.Gördüğü ve deneyimlediği her şeyi hatırlayan kazıcılar, tüm matematiksel işlemleri zihninden yapabilen aksiyomlar, insanüstü güçleri ve fiziksel özellikleriyle öne çıkan çatırdayanlar “Yüceler” olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda İmparatorluk görevlileri, Militis ile başlayıp Conzulate ile sonlanan bir rütbe sistemine tabidir. Böylesi bir imparatorlukta, Daretana kantonunda yer alan gösterişli bir malikanede bir cinayet işlenir. Ancak bu cinayet sıradan değildir. Komutan Blas, vücudundan filizler ve tomurcuklar şeklinde dallar çıkarak öldürülmüştür. Daretana Soruşturmacısı İmmunis Ana Dolabra, asistanı Dinios Kol’u olayı araştırması için görevlendirir. Din; gördüğü ve dokunduğu her şeyi hatırlayabilmesi için değiştirilmiş bir Yücedir. Malikane, bu olaya açıklık getirebilecek
2026 11. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 08:22
Mükemmeldi. Bu kadar ayrıntılı ve yeni kelimeler, yerler ve fiillerle dolu bir fantastik uzun zamandır okumamıştım. Çevirmenin kitabı bitirene kadar bir tutam saçına ak düştüğüne iddiaya girebilirim. Çok genel konudan bahsedeyim. Signum Dinios Kol, Khanum imparatorluğunda soruşturmacı asistanı.Ayrıca bir kazıcı. Yani kokularla anıları birleştirerek saniye saniye herşeyi hatırlayan kişi. Ve kitabımız Din'in ilginç bir ölüm vakasını almasıyla başlıyor. Saniyeler içinde insanın vücudu parçalayarak çıkan bir ağaç ve sahibini öldüren bir komplo. Bu kadar durağan, sakin, belki biraz da saf yollu bir karaktere bu kadar bağlanacağım aklıma bile gelmezdi. Peki yanında çalıştığı o soruşturmacı kisvesi altındaki canavar ruhlu (çok ve gereksiz soru sormakla canavar olunuyorsa tabi) kadına ne demeli. Inudex soruşturmacısı: Immunis Anagosa Dolabra. Bu karaktere gerçekten hasta oldum. Khanum imparatorluğu, deniz canavarları titanlardan deniz duvarlarıyla korunurken senede bir kez yağış mevsiminde bu canavarlar duvarları aşıp şehirlere girmeye çalışıyorlar. Yani kitabın içinde ilginç bir polisiye vakası varken, arka planda da imparatorluğun sosyal durumunu ve fantastik deniz canavarlarını da anlatıyor. Sanki yazar çok büyük bir şeye genel bir bakış açısıyla bakıyor ama asıl hikaye daha çoook su kaldırır. Goodreads'e göre seri 3 kitap. Ama nasıl sığacak o kadar şey o üç kitaba bilemiyorum. Polisiyenin ve fantastiğin neredeyse her türüne düşkün benim gibiler için bu kitap bir cennet. Okuduğunuza pişman olmazsınız. Kadın yazarların fantastik kitaplarında başrolde olan güzel ya da akıllı kadın karakter ikinci kitaba geçmeden birinden nefret eder ki yeni bir aşk başlasın. Bendenizin de bu kurguları sevdiğini saklamanın manası yok tabi ama bu aykırı, silik,
2026 8. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 02:07
"Bazı gerçekler, canavarlardan daha korkutucudur." Gözleri bağlı ve evinin duvarlarının dışına hiç adım atmayan Ana’nın üstün zekâsı ile yardımcısı Din’in mükemmel hafızası ve yetenekleri sayesinde çözülen zorlu vakaları okurken kendinizi tam anlamıyla sürükleyici bir dedektiflik kurgusunun içinde buluyoruz. Her bölümü ipuçlarıyla dolu olan ve merak duygusunu bir an bile kaybettirmeyen bir kitap, Finalde ise asıl düşmanın, bize benzeyen ama aslında bizden olmayan insanların ardına sakladığı yalanları okuyoruz. Çok severek okuduğum bir kitap oldu ikinci kitabını sabırsızlıkla bekliyorum...
2026 46. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 19:59
Arkadaşlar ben bir şey okudum. Bakınız bu cümleyi bayağıdır kurmuyordum. Ruhumdaki #fantastik açığını kapatmak için gelir gelmez kitaba başladım. Ağır başladı ve ben acaba mı diye düşündüm. Sonrası ben ne okuyorum nidalarına döndü. Kitap özetle devasa ve tehlikeli yaratıkların saldırılarıyla sürekli tehdit altında olan bir imparatorlukta geçen fantastik bir polisiye hikâyesiydi. En görkemli malikanede bir yetkilinin gizemli ve korkunç bir şekilde ölmesi üzerine, olağanüstü zekâsı ve keskin gözlemleriyle tanınan eksantrik dedektif Ana Dolabra ve onun asistanı Dinios Kol soruşturmaya başladı. Araştırma ilerledikçe sıradan bir cinayet gibi görünen olayın aslında imparatorluğun güvenliğini tehdit eden çok daha büyük bir komplonun parçası olabileceği ortaya çıktı ve ikili, ipuçlarını birleştirerek hem katili hem de arkasındaki karanlık planı ortaya çıkarmaya çalışıyorlardı. Kısaca bu şekilde anlatabilirim. Ve umarım #spoiler vermeden ve saçmalamadan sizlere anlatabilirim. Çünkü herşeyi detaylıca anlatmak için kaşınan parmaklarımı çok zor tutuyorum. Gelelim hissettirdiklerine. Kitap, yazarın klasik dedektif hikâyesi mantığını karanlık ve biyolojik unsurlarla dolu bir fantastik dünyayla birleştirdiği oldukça özgün bir romandı. Bence kitap zekâya dayalı bir soruşturmanın adım adım çözüldüğü fantastik bir Sherlock Holmes macerası gibi görüyordu. Ayrıca karakterlerin oluşumu ve özellikleri lezizdi. Zekalarına hayran olmamak elde değildi. Özellikle alışılmış büyü sistemleri yerine organik teknoloji, mutasyonlar ve tuhaf biyolojik detaylarla kurulan dünya bana çok farklı geldi. Ancak kitabın başlarının biraz yavaş ilerlediğini ve dünya kurma kısmının zaman zaman karmaşık olabildiğini söylemek isterim. Yine de gizemin akıllıca kurgulandığını ve finalde tüm ipuçlarının mantıklı
1000k
2026 23. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 12:55
"Kirpis mantarı nasıl havayı serinletecek ve temizleyecek şekilde değiştirilmişse, ben de bir imparatorluk kazıcısı olarak deneyimlediğim her şeyi her zaman ve sonsuza dek hatırlayacak şekilde değiştirilmiştim." Selam Ödüllere doymayan bir kitap Zehirli Kadeh Dedektif kurgusu zeminine oturtulmuş,gizem yönünün fazlalığı ile çözülmeye çalışılan bir cinayetin adım adım ilerlemesini konu alan büyüleyici bir kitap ile geldim bugün. Zehirli Kadeh beklediğimden çok daha farklı bir dünya sunuyor.Karanlık temasi,sırları,görülmemiş bir cinayet şekli ile daha ilk başta bizi kurguya kaptırıyor.Kitabın dünyası ise çok daha farklı ve büyüleyici.Tehlikeli bitkileri,olayları,insanları,karakterleri ve tüyler ürperten ö*lüm şekilleri ile tam bir fantazi romanı. Ama beni en çok etkileyen kurgunun yani sıra sanırım iki karakteri oldu. Dedektif Ana Dolabra ve onun yardımcı asistanı Dinios Kol. Dedektif Ana Dolabro günlerini evde gözleri bağlı şekilde geçiriyor.Bu ona diğer duyuların daha fazla geçmesini sağlıyor.Bir cinayet davasında ise en büyük yardımcısı Din.Büyü ile farklı bir özelliği olan asistan küçük şişesini cıkarttığında ve kokladığında etrafında her şeyi kayıt altına alabililen genetik olarak değiştirilmiş bir kazıcıdır. Hanum Imparatorluğunun Deratana kantonunda geçen hikayede dedektif Ana ile Din çok değişik bir cinayeti çözmeye çalışırlar.Kendi vücudundan çıkan ağaçların büyümesiyle ö*len bir mühendisin vakası garip bir durumdur.Ana'in isteği üzerine Din'in olay yerine gitmesi,kayıt altına alması ve her şeyi Ana'e aktarması ile son derece zeki dedektif davayı hızla sürdürür.Din'in araştırıp getirdiği olayları Ana'in becerisi ile tartışıp gerçeğe adım adım yaklaşırlar.Dedektifin keskin zekası, pratikliği, ip uçlarını birleştirme şekli ve olaylara yaklaşımı onun neden
2026 11. kitabı
Çok büyük bir keyifle okudum.Çok beğendim.Umarım 2. kitabı da çevirirler. Dinios'u çok sevdim. Bu sene, şimdiye kadar okuduğum en iyi kitaptı.İlk defa fantastik polisiye romanı okudum.İyi okumalar.
2026 38. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 01:00
Yazar hem distopik hem fantastik bire evren yaratmış. Buögelerin haricinde romandaki cinai gizem de dört dörtlük. Zekice tasarlanmış ve tutarlı yazılmış karakterler, tanıtımda da bahsedildiği gibi Sherlock Holmes vari gizemler ve detaylarla dolu bir cinayet kurgusu ve taşların yerli yerine oturduğu final...

Robert Jackson BennettYazar · 3 kitap
Robert, Hugo Ödülü kazanan " The Tainted Cup" romanının ve devamı olan "A Drop of Corruption" ın yanı sıra "The Divine Cities" üçlemesi ve "The Founders Trilogy"nin yazarıdır . Eserleri Edgar Ödülü, Shirley Jackson Ödülü ve Phillip K. Dick Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldü ve Dünya Fantastik Edebiyatı, İngiliz Fantastik Edebiyatı ve Locus Ödülleri'nde kısa listeye girdi. Ayrıca 2019'da arka bahçesine çok iyi bir Fransız drenaj sistemi kazdı. Austin'de karısı ve biri çok iri, diğeri çok gürültülü olan iki oğluyla birlikte yaşıyor ve web sitesini yönetmek yerine yazmaya odaklanıyor. Muhtemelen şu anda endişeli.