Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tıp Bu Değil 1

İlknur Arslanoğlu

Tıp Bu Değil 1 Gönderileri

Tıp Bu Değil 1 kitaplarını, Tıp Bu Değil 1 sözleri ve alıntılarını, Tıp Bu Değil 1 yazarlarını, Tıp Bu Değil 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Görmeyen gözlere ilk kez Wachowski kardeşler, modernite sonrası bu toplumda artık hapın sadece "hap" olmadığını aksine bir yaşam tercihi olduğunu gösterdi. Matrix filminde Morpheus'un uzattığı 'kırmızı' ve'mavi' haplardan birisini tercih etmeye çalışan Neo, aslında hepimize ilaçların artık yaşamımızı değiştiren bir güç olduğunu söylüyordu.
Sayfa 208Kitabı okudu
Ortaçağ kölesinin mücadelesi, toprağa ve doğaya halim olma mücadelesi idi. Ortaçağ kölesi, efendisine hizmet etmeye çabalarken doğanın efendisi durumuna geliyordu. Günümüzün 30-40 katlı modern kulelerinde yaşayan kölesi ise sadece elektriğinin kesilmesi ile birlikte dışkılama gereksinimini bile yerine getiremeyecek bir zavallılık içindedir.
Sayfa 170Kitabı okudu
Reklam
Ulusal devletin yarattığı vatandaşlık bağları sayesinde kendilerini birbirine karşı sorumlu hisseden öznelerin yerini, sermaye evrenselliği ve kar makinesinin toplumun ekonomik yapılarını çözerek yok etmesi nedeniyle, kendine odaklanmış olarak yaşayan özneler almaktadır. Bu çözülme, bireylerarası rekabeti ve düşmanlığı körükleyerek, bireylerin bir dayanışma içinde bir araya gelip, toplumsal bir güç yapısı oluşturmasını engellemektedir. Kendi bedeni dışında gözü bir şey görmeyen, genç kalmak için her türlü fiyatı ödemeye hazır, birbirine olan yabancılaşmayı ortak bir kimlik yaratarak aşamayan öznelerle dolu bir toplumda psikiyatri, yalnız klinik teşhis-ilaç tedavisi içine sıkıştırılmamalıdır.
Sayfa 171Kitabı okudu
... doğru yaşamıyorsanız beyin kimyanız da bozulmaya başlar, sağlığına dikkat etmeyenin beyin sağlığı da bozulur, sağlıklı düşünemez. Zaten yanlış yaşama ve beslenme alışkanlıklarıyla ruhsal sorunlar arasındaki ilişki üzerine de çok sayıda araştırma yapılıyor öteden beri.
Sayfa 54 - İthaki
Doktorların ve onları yetiştiren öğretim üyelerinin kabullenmesi gereken başlıca nokta, tıp ve teknolojik ilerlemenin aynı şey olmadığıdır. Tıbbın merkez noktasında insan, teknolojik ilerlemenin merkezinde ise endüstri vardır.
Sayfa 269Kitabı okudu
Günümüzde iyi hekim çalıştığı hastaneye en fazla para kazandıran hekimdir. Gereksiz tetkit, tedavi ve girişimlerle hastaneye para kazandırmayan hekimin sistem içinde var olması mümkün değildir. Hekimlikteki bozulma hekimlerin kendilerinden değil sistemden kaynaklanmaktadır.
Sayfa 243Kitabı okudu
Reklam
...sanki günümüz insanı gözünü ölümsüzlük mertebesine dikmiş de, ne kadar hastaneye ve hekime kolay ulaşabilirse o kadar ölümsüz olacakmış gibi bir yanılsama içine girmiştir.
Sayfa 175Kitabı okudu
İnsanlık tarihinde kendisi ile bu kadar çok uğraşan, kendisine bu kadar dönük yaşayan, çevresinden ve çevresi ile iletişimden kopmuş insanların bu kadar çok olduğu bir dönemden herhalde ilk kez geçiyoruz.
Sayfa 175 - İthakiKitabı okudu
Hipokrat, "İlaçlar gıdamız değil, gıdalar ilacımız olmalıdır." diyor.
Raf ömrü uzun gıdalar üretiyorlar ve bizim raf ömrümüzden çalıyorlar.
Reklam
“Psikanaliz çıktığından beri hemen herkes az çok hastadır.”
Sayfa 135 - Ahmet Hamdi TanpınarKitabı okuyor
İlaçların komplikasyonları mı oluyor? Siz merak etmeyin onların da ilaçları çıkar var uygun (?) fiyatlarla size pazarlanır.
Hastalıklara ilaç değil, ilaçlara hastalık aranıyor.
Dünyada ve ülkemizde şöyle somut paradokslar yaşıyoruz: Artık daha uzun yaşıyoruz. Doğru. Artık daha iyi tedavi ediliyoruz. Bu da doğru. Bir çok hastalıktan artık daha az ölüyoruz: Gelişkin tedaviler sayesinde. O da doğru. Peki, niye bu denli kötümseriz o halde, biz ruh hastası mıyız?
137 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.