Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Küresel Oligarşi ve Yaşamın Gaspı

Toprak Biterken

Erhan Ünal

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Efendiler , hanımlar , böylesi bir doğa katliamı sonucunda neler elde ettik? -Efendim , petrol elde ettik!.. -Eee, sonra ?… -Benzin elde ettik, pek çok kimyasal madde elde ettik, para kazandık, falan filan … -Pekiyi de elde ettiğiniz şeyler nerede ? -Kullanıldı harcandı , bitti!… -Paralar nerede? -Çoktan petrol şirketlerinin kasalarına girdi, oradan da üst finans katmanlarına doğru kayboldu gitti. -Elde ne kaldı? Hiç bir şey … -‘Hiç bir şey’ diyemezsiniz , bize ve gelecek nesillere işte bu kara delik kaldı.Bu kapkara ve tamamen kontamine kara parçası , çocuklarımıza ve tüm canlılara gelecekte reva gördüğünüz yaşamın şok edici ön habercisi.
CFR gibi kuruluşlar üzerinden KFO( Küresel Finans Oligarjisi) ile doğrudan bağları olduğu düşünebilecek bir kişinin, eski ABD, Dış İşleri Sekreteri Henry Kissinger'in söyledikleri: "Petrolü kontrol edebilen, ülkeleri kontrol eder. Gıda maddelerini kontrol edebilen ise, halkları kontrol eder."
Reklam
Lozan mücadelesi
Bir ülkede "devlet memurlarını" etki altına alabilmenin en önemli aracı olan tayin mekanizmasını etkileyebilmek, hatta giderek ele geçirmek, devlet yapısında söz sahibi olabilme açısından çok önemlidir. İsmet İnönü'nün kendi sözleri ile "yabancı uzmanlar" konusu açalım: "Daha bağımsız dış politika izlenmesini istiyorsunuz. Herkes aynı şeyden söz ediyor. Nasıl yapacağım ben bunu? Karar vereceğim ve işi teknisyenlere havale edeceğim. Hepsinin çevresi uzman denen yabancılarla dolu. İğfal etmeye çalışıyorlar, yapamazlarsa işi sürüncemede bırakmaya çalışıyorlar. Bir görev veriyorum, sonucu bana gelmeden Washington'un haberi oluyor. Sonucu memurdan önce sefirden öğreniyorum. Bağımsızlık savaşından sonra Lozan'da esas mücadele bu uzmanlar konusunda oldu. Yoksa sınırlar coğrafi konum meselesiydi. Tazminat işini iki devlet aramızda çözerdik. Bütün mücadele idaremize yapılmak istenen müdahale yüzünden çıktı. Bir tek uzman vermek için büyük ödünlerde bulunmaya hazırdılar. Dayattık. Biz onların neden ısrar ettiklerini biliyorduk. Onlar bizim neden inatla reddettiğimizi biliyorlardı. Böyledir bu işler, peygamber edasıyla size dünyaları vaadederler. İmzayı attınız mı ertesi gün gelmişlerdir. Personeli gelmiştir, teçhizatı gelmiştir, üsleri gelmiştir. Ondan sonra sökebilirsen sök. Gitmezler."
Sayfa 69 - Doğu KitabeviKitabı okudu
Hedef Ülkede Eğitimin Yeniden Yapılandırılması
Genç neslin sözde daha iyi eğitilmelerini sağlamak amacıyla "Eğitim Uzmanları" yollanır. Eğitim Bakanlığına ve diğer eğitim kurumlarına bir daha yerlerinden sökülemeyecek şekilde yerleşirler. O ülkenin üst seviyede bilim adamı ve düşünür yetiştirmemesi sağlanır. Yüksek Eğitim'in seviyesi gerek nitelik, gerekse nicelik açısından
Sayfa 66 - Doğu KitabeviKitabı okudu
Modern Tefecilik
Devletlerden tutun, belediyeler ve sokaktaki insana kadar herkes borçludur. Bu yöntemin safhaları şöyledir: -Önce borçlandır ve bazı tavizler kopart. - Sonra hazır para ülkede üretimin yapısını değiştirsin, ekonomi şişmeye başlasın. - Daha çok borçlanılsın (kredi ihtiyacı artsın) - O zaman parayı verme... - Önce süründür, sonra yeni şartlar ileri sür. - Her istediğini tek tek yaptır. - Böylece koca bir ülkeyi, tüm kaynakları ve insanları ile "Küresel Sistem" için çalışır hale getir. - İş bitmiştir. Klasik anlamdaki "Tefecilik" de antik çağlardan beri hep bu düşünsel alt yapı üzerinde işlevselliğini kazanmış ve gizli hakimiyetini yapılandırmıştır.
Sayfa 81 - Doğu KitabeviKitabı okudu
Reklam
KFO yöneticisi Henry Kissinger: "Yabancı ülkelere yaptığımız diplomatik ziyaretlerde güncel konumuz ne olursa olsun, ek olarak her zaman çantalarımızda söz konusu ülkenin tarım politikaları üzerine isteklerimizi içeren dosyalarımız da olur" demişti. Tarım Savaşı'nın güncel politik zorunlulukların dışında olarak, nasıl kesintisiz sürdürüldüğünü, nasıl devamlı kontrol edildiğini ve gerektiğinde nasıl müdahil olduğunu görmüş bulunuyoruz.
Sayfa 66 - Doğu KitabeviKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.