Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Trablusgarp Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'le İlgili Belgeler

Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri

Hale Şıvgın

Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri Gönderileri

Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri kitaplarını, Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri sözleri ve alıntılarını, Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri yazarlarını, Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rodos 4 Mayıs'ta işgal edildi. Adadaki 1200 kişiden ibaret olan Türk garnizonu, müdafaa için şehrin merkezine geri çekildi. Bu yüzden adaya ilk etapta 9000'in üzerinde asker çıkarmış olan general Ameglio ciddi bir mukavemetle karşılaşamadan şehrin merkezine girdi.
Sayfa 103Kitabı okudu
İtalya'nın Çanakkale ve Sisam'a saldırması büyük devletlerin protestolarına yol açmıştı.
Sayfa 103Kitabı okudu
Reklam
Rodos ve 12 Ada'nın İşgali
İtalya işe, adalardaki telgraf hatlarını tahrip ederek, bunların Anadolu ile irtibatlarını kesmekle başladı.
Sayfa 103Kitabı okudu
Daily Chroicle Gazetesi şarkta sulhu temin edebilmek için İngiltere'nin Osmanlı Devlet'inin toprak bütünlüğünü koruma politikasına dönmesini istiyor ve bunun umutulmasından şikayet ediyordu.
Sayfa 101Kitabı okudu
Çanakkale bombardımanı Avrupa basınını bir hayli meşgul etmişti, İngiliz gazeteleri ağız değiştirerek Osmanlı Devleti lehine yazılar yazmaya başlamışlardı.
Sayfa 101Kitabı okudu
Çanakkale bombardımanı İtalya'nın istediği sulh için ne kadar faydasızsa Avrupa devletleri için de o kadar zararlıydı ve bu hareket hiçbir Avrupa ülkesince takdirle karşılamadı bilakis kızgınlık ve hiddet doğurdu.
Sayfa 101Kitabı okudu
Reklam
Araplar, Enver Bey'e o kadar büyük bir itaatle bağlanmışlardı ki, bir dediği iki edilmemekte idi.
Sunisiler üzerinde Türk subaylarının propagandası daha etkili olmuştu.
İttihat ve Terakki Fırkası Trablusgarp'da İtalya aleyhine propaganda yapmış ve bu propaganda İtalyanlar tarafından etkisiz hale getirilememişti.
Sadrazam Sait Paşa da 15 Temmuz 1912'de Meclis-i Mebusan'da yaptığı bir konuşmada Bingazi müdafaasını anlatırken, sadece Enver Bey'in adını vermiş, Mustafa Kemal ve diğerlerinin adlarından bahsetmemiştir.
28 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.