Aralık 2000
Metis Yayınları
Orijinal Adı:
Triton
Sıralamalar

Az daha bk dan nefret edecektim
2023 13. kitabı
Okuduğum en kötü bilim kurgu kitabı oldu. Önsözünde yazan şu kelimeleri okuyunca çok umutlandım: Disch, Norman Spinrad, Le Guin ve Harlan Ellison gibi isimlerle birlikte BK "Yeni Dalga" akımının öncülerinden biri sayılır. Bk dan anladığımız sadece bir uydu da yaşamak ve her türlü cinsel fantezinin anlatılması ise hemen okuyun. Şimdiye kadar okuduğum hiçbir kitabı yarım bırakmadım. Bunu okurken çok defa bırak yarım kalsın desem de en sonunda bitirdim. Sonuç ders kitaplarımdan sonra tiksinti ile baktığım tek kitap
Roman
TritonSamuel Delany · Metis Yayınları · 200015 okunma

Samuel DelanyYazar · 2 kitap
Nisan 1942'de doğdu. New York'ta Harlem'de büyüdü ve fizikçi, matematikçi, ya da besteci olmayı düşündü. Dalton İlkokulu'na, Bronx Fen Lisesi'ne ve The Promethean'ın bir dönem şiir editörlüğünü yaptığı Şehir Koleji'ne gitti. İlk bilimkurgu romanı The Jewels of Aptor'u (Aptor'un Mücevherleri) on dokuz yaşındayken yazdı. Onu izleyen üçlemesi The Fall of the Towers'ı (Kulelerin Çöküşü) tamamladığında ise henüz yirmi bir yaşındaydı. Einstein Kesişimi'nin büyük bir kısmı da Fransa, İtalya, Türkiye ve Yunanistan'daki bir yıllık bir gezi sırasında yazıldı. Yapıtları Einstein Kesişimi