Binbir Gece Masalları

Orijinal Adı:
Merchant and the Genie

Okuuu
2025 148. kitabı
"Merhamet: nezaket göstermek ve bağışlama" Sizin de öyle mi bilmiyorum ama fark ediyorum da çevremde "#klasik fobisi var bende okuyamıyorum , dili çok ağır " diye yakınanlar hiç azımsanmayacak kadar çok maalesef. Hatta itiraf edeyim sonradan en sevdiğim tür olan #dünyaklasikleri ne o kadar zor ısındım ki !!. İşte özellikle ebeveynler için söylüyorum ; unutmayalım ağaç yaşken eğilir , miniklerimizi olabildiğince erken tanıştıralım eserlerle. Belki anne değilim ama kitapsever bir teyze olarak ilkokula başlayacak canımıniçi yeğenime bu sevgiyi aşılamam gerektiğinin farkındaydım ki çok severek takip ettiğim The Kitap Yayınları sesimi duyduuuu. Tabii ilk önce itinayla okunuuurr. ( sonuçta bu keyiften kendi çocuk yanımı da mahsur bırakamazdım). Şimdi gelelim orijinali yaklaşık 1000 sayfa olan Binbir Gece Masalları ndan sadece bir hikayeyi konu alan yaklaşık 100 sayfalık eserimize ; Bir varmış bir yokmuş ... diye başlamadan olamazdı tabii kii!! Her şey ülkenin birinde genç bir tüccar iş dönüşü soluklanmak için bir ağacın altında yediği hurmaların çekirdekleri atması sonucu sinirli bir Cin ' in " o attığın çekirdek oğlumu öldürdü , ben de senin canını alacağım" diye keskin bıçakla karşısına çıkmasıyla baŞlar. Cin ' den korkan tüccarın sadece tek bir isteği vardır ; ailesiyle vedalaşması için 1 yıl süre versin. Sonunda o ağacın altına , sözleştiği gibi Cin ' in karşısına çıkma zamanı gelir ve sözünü tutar. Bu sefer giderken Cin ' i merak eden yolda karşılaştığı 3 kişi de ona eşlik eder. İnfaz zamanı geldiğinde konuklardan biri Cin ' e " sana bir masal anlatacağım tüccarın eğer ilginç bulursan cezasının 1/3 ünü indir " der. Sonrasında da diğer 2 konuk da aynı şeyi ister Cin ' den. Peki tüccarın infazı gerçekleşir mi yoksaaa ... Buyuruuun mini yolculuuğumuza. #okudumbitti @iremhattat
Tüccar ve CinDila Balcı · The Çocuk · 202412 okunma