2024
Xlibris Yayınları

2024 50. kitabı
Selam Müptelalar "Bazen her seyi normale döndürmek için biraz tuhaflık gerekebilir." "Dünya'ya ilk düştüğüm zaman, yavruyken bile babamı ele geçirmeye kalmamışım. Yalnızca insan şekli almışım ." Tuhaf,okurken beni hem güldüren hem de duygulandıran bir yolculuğa çıkardı. Jake'in uzaylı bir çocuk olarak yaşadığı zorluklar, aslında hepimizin zaman zaman hissettiği "farklı olma" duygusunu çok güzel yansıtıyor. Kitap, büyüme sancılarını ve kimlik arayışını, şekil değiştirme gibi fantastik ögelerle ustaca harmanlıyor. Jake'in hikayesini okurken, onun kim olduğunu ve nereye ait olduğunu keşfetme süreci beni derinden etkiledi. Greg Van Eekhout'un yazım tarzı, karakterlerin duygularını çok samimi bir şekilde hissettiriyor. Özellikle Jake'in başından geçen garip olaylar ve bu olaylara verdiği tepkiler, kitabı bir solukta okunan bir maceraya dönüştürüyor. Ayrıca, kitabın içindeki dostluk teması gerçekten dokunaklı. Jake ve arkadaşları arasındaki bağ, hikayeye sıcaklık ve derinlik katıyor. Bir yandan gülerken, bir yandan da Jake'in içsel mücadelesine tanıklık etmek, bu kitabı sadece bir bilim kurgu hikayesinden çok daha fazlası yapıyor. Tuhaf, farklı olmanın aslında ne kadar insanî bir duygu olduğunu anlamamı sağladı. Hem eğlenceli hem de duygusal bir okuma deneyimi sunarken, bence her yaştan okurun keyif alabileceği bu kitabı herkese tavsiye ediyorum. Sağlıkla ve kitapla kalın müptelalar... #tuhaf #gregvaneekhout #xlibriskitap #bilimkurgu #kitap_muptelasi_ ##temmuzayındaokuduklarım Kitap Sayfa: 194
2025 27. kitabı
Çocuğum son zamanlarda uzaylı konusuna ilgi duymaya başladı ya da artık farklı türlerde kitaplarla tanışmak istiyor diyorsanız, bu maceralı kurgu başlamak için ideal. Her yaşın keyifle okuyacağı, aksiyonlu özgün bir kurguya sahip ve çocukların olduğu gibi kabul edilme ihtiyacını da güzel bir şekilde aktarıyor. Jake küçük bir kasabada yaşıyor. Ortaokula başlayacak ve bunun için heyecanlı olduğu kadar gerginde. Çünkü sınıfta bir anda bir kuşa veya penguene dönüşmeyeceğinin garantisi yok. Evet, tuhaf çünkü istemsizce dönüşebiliyor. Bunun sebebi onun uzaylı olması. Kasabada obruklar açılıyor. Her obruğun içinde yeşil bir pelte var. Bu pelte Jake için tanıdık, çünkü o da yıllar önce o pelte olarak Dünya'ya gelmiş. Şimdi en yakın arkadaşı, macera delisi Agnes ile kasabayı kurtarması gerekiyor. Gerçeklerin peşinde koşup, cesurca tehlikenin üstüne yürüyorlar. Tabi bu süreçte Jake de kendini keşfediyor. Akıcı ve keyifle okunuyor.
2024 117. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2024 14:36
TUHAF ~ GREG VAN EEKHOUT Künye; Bilimkurgu & Fantastik Uzaylı bir çocuk İnsanlığı kurtarma Arkadaşlık, gizem, heyecan +12 yaş üstü 194 sayfa Merhabalar… On iki yaşında bir çocuğun hikayesini konu alıyor #tuhaf kitabı…Konusundan kısaca bahsedeyim. Bir evin arka bahçesine gökyüzünden bir ateş düşer ve obruk oluşur. Evin sahibi evli çift gidip balınca obruğun kenarında bir pelte görür. Adam bu pelteye dokununca, temas ile pelte bir bebeğe dönüşür. Bu çift bu çocuğu kendi çocukları gibi büyütür. Bu sırrı çocuk harcı kimseye söylemezler. İsmini Jake koyarlar ve nasıl dünyaya geldiğini ona anlatırlar. Fakat Jake normal bir çocuk gibi değildir. Duygu durumuna göre düşündüğü canlıların şekline bürünebilme özelliği vardır ve başkalarının yanında olmamasına, ona tuhaf diye bakmamalarına dikkat etmesi gerekir. Yoksa onun uzaylı olduğunu anlayıp üzerinde deneyler yaparlar. Ama okula da gitmek zorundadır. Orta okula başlar. Yeni arkadaşı Agnes’te kendi gibi Gece Kuşu karakterine ve filmlerine hayrandır. İyi arkadaş olurlar. Öte yandan kasabada yeni obruklar oluşmaya başlar. İnsanlarda ortadan kaybolmaya ve henüz kaybolmayanlar da tuhaf davranmaya başlar. Ne olduğunu merak eden Jake, Agnes’e tuhaflıklarını çaktırmadan etrafında dönenlerin gizemini çözebilecek midir? Agnes, Jake’in dönüşümlerini farkedecek mi? Bu kitap çok tatlı yaa. Jake karakterine ve Agnes’le başına gelen trajikomik durumlara bayıldım. Bilimkurgu ve fantastik ağırlıklı bir kitaptı.Kurguyu ve hikayeyi çok sevdim. Hayvan sevgisi, müzik tutkusu, araştırmaya ve incelemeye olan merak güzel işlenmişti.Bu yaş grubu için değerlendirin mutlaka Okuma listemin 1430.kitabı…Kitabı benim #harfliyazarokuyoruz etkinliğimde #g harfli yazar tercihim oldu. @xlibris.kitap @gregvaneekhout
2024 Okuma Raporları

Grev Van EekhoutYazar · 0 kitap
Los Angeles'ta büyüdü ve UCLA'ya gitti ve burada İngiliz Dili alanında Lisans derecesi aldı . Arizona Eyalet Üniversitesi'nde Eğitim Medyası ve Bilgisayarları alanında Yüksek Lisans derecesi aldı ve bir süre ASU'da multimedya tasarımı yaptı . 1999'da Viable Paradise adlı yazarlık atölyesine katıldı. İlk profesyonel olarak yayınlanan öyküsü "Wolves Till the World Goes Down" (2001) , Starlight 3 antolojisinde yer aldı ve daha sonra Fantasy: The Best of 2001'de yeniden basıldı . "In the Late December" (2003) adlı öyküsü En İyi Kısa Öykü dalında Nebula Ödülü'ne aday gösterildi . Eserleri ayrıca Asimov's Science Fiction , Realms of Fantasy , The Magazine of Fantasy and Science Fiction ve Strange Horizons gibi birçok başka yerde de yer aldı . İlk romanı, yetişkinlere yönelik bir şehir fantezisi olan Norse Code , Mayıs 2009'da Bantam Books tarafından yayımlandı. İkinci romanı, Kid Vs. Squid adlı ortaokul düzeyinde bir fantezi , 11 Mayıs 2010'da Bloomsbury Children's USA tarafından yayımlandı. Yine ortaokul düzeyinde bir fantezi olan The Boy at the End of the World , Haziran 2011'de Bloomsbury Children's USA tarafından yayımlandı. Dördüncü romanı, California Bones , 10 Haziran 2014'te Tor Books tarafından yayımlandı. 2006 tarihli kısa öyküsü "The Osteomancer's Son"a dayanan planlanmış bir üçlemenin ilkidir ve Yılın En İyi Fantezisi 7 ve Yılın En İyi Fantezisi: 2007'de antolojiye girmiştir . [4] Serinin ikinci romanı, Pacific Fire , 27 Ocak 2015'te yayımlandı.