Popüler Dindarlığın Durakları

Timaş Yayın Grubu
Türler:

2020 39. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2020 00:57
Türbeler ile ilgili olarak Türkiye'deki 23 ilden 30 türbeyi ve 3003 kişiyi kapsayan bir bilimsel çalışmadan oluşuyor. Günümüzde daha çok teolojik bakış açısıyla ele alınan türbeler olgusuna sosyolojik ve psikolojik bir bakışla yaklaşılmıştır. Türbeye gidenleri eleştirmeden, onları hor görmeden bu insanları buralara götüren sosyo-psikolojik ve dini sebeplerin neler olduğunu araştıran önemli bir araştırma. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da ve diğer ülkelere de benzer olgunun varlığını gösteren örnekler mevcut. Kitap ilgili görsellerle de dikkat çekici ve akıcı olmuş. Keyifle okuyacağınızı düşünüyorum. İyi okumalar.
TürbelerAli Köse · Timaş Yayın Grubu · 201021 okunma

Ali KöseYazar · 16 kitap
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. 1981'de Antalya İmam-Hatip Lisesi'nden, 1985'te Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans (1988), Londra Üniversitesi King's College'de doktora (1994) eğitimini tamamladı. 1998'de doçent, 2004'de profesör oldu. Halen Din Psikolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Din Psikolojisi ve Din Sosyolojisi alanlarında araştırmaları bulunan Köse'nin eserleri şunlardır: - Conversion to Islam, - Neden İslam'ı Seçiyorlar, - Freud ve Din, - Deprem ve Din, - Milenyum Tarikatları, - Sekülerizm Sorgulanıyor, - Laik Ama Kutsal, - Avrupa Birliği Ülkelerinde Din Devlet İlişkisi, - Avrupa ve İslam, - Üç Yusuf Bir İslam, - Türbeler: Popüler Dindarlığın Durakları, - Enteller Aleykümselam Der mi, - Din Psikolojisi - Kutsalın Dönüşü