Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk Bayrağının Tarihi

Ahmed Teymur Paşa

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Osmanlıların saltanat bayrağı dışında vezirler ve askerler için bayrakları vardı
Sayfa 21 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
Topraklı Süvari isimli atlı askerleri arasındaki fark ise bayrakların yarısı yeşil ve alt kısmı kırmızıydı ve üzerinde dört altın renkli hilalle çevrili Zülfikar kılıcının şekli bulunuyordu.
Sayfa 21 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bu nasipten Türk milleti de payını almıştır.
Sayfa 13 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
Eserleri
Ahmed Teymur Paşa'nın din, dil, edebiyat, lugat, biyografi ve tarih gibi çeşitli sahalarla ilgili olan eserleri vardır. Burada Ehl-i Sünnet hashasiyetine sahip biri olarak, dini kitaplarının Muhammed Abduh gibi bazı re- formist alimlere meyyal olduğundan dolayı okunmasını tavsiye etmiyoruz, onun dışında dil, edebiyat, lugat, biyografi ve tarihi eserlerinin okunmasında beís yoktur.
Sayfa 9 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
Vezirleri için özel bayrakları ve tabur askerleri için farklı renkli bayrakları vardı; bu renklerden bazıları kırmızı, sarı, kırmızı-sarı, kırmızı-yeşil veya kırmızı-beyazdı
Sayfa 17 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
BAYRAĞIN RENGİ
Osmanlı devleti başlangıçta beyaz bayrak kullandı,sonrasında bunu yeşil ve ardından kırmızı olarak değiştirdi ki bu bugüne kadar kullanılan renk de kırmızıdır. Fakat belirtmek gerekir ki, günümüzde olduğu gibi geçmişte de sade bir şekilde, yani tek renk olarak kırmızı değildi, aksine bayrağın ortasında yeşil bir daire ve içinde beyaza çalan üç hilal vardı ve bu saltanat bayrağıydı.
Sayfa 17 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
Reklam
MÜELLİF HAKKINDA
Ahmed Teymur Paşa Mısırlı edip, araştırmacı ve tarihçidir. 5 Kasım 1871'de Kahire'de doğdu. Asıl adı Ahmed Tevfik'tir. Babası İsmail Teymur Kürt ve annesi Türk kökenliydi. Üç aylıkken babasını kaybettiği için eğitimini, devrin ileri gelen şairlerinden ablası Âişe İsmet Teymur üstlendi. Türkçe ve Farsça'yı Hasan Abdülvehhâb'dan öğrendi. Beş yıl devam ettiği Fransız okulunda Fransızca öğreniminin yanı sıra Batı kültürünü yakından tanıma imkânını buldu. Dinî ve aklî ilimlerde döneminin ünlü âlimlerinden faydalandı.
Sayfa 7 - Kudema YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.