Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye'de İdeolojik Değişime Bakış

Türk Devrimi

Mohammad Sadıq

Türk Devrimi Gönderileri

Türk Devrimi kitaplarını, Türk Devrimi sözleri ve alıntılarını, Türk Devrimi yazarlarını, Türk Devrimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Laiklik, din ile siyasetin birbirini dışarıda bıraktığı bir dünya görüşünü ifade eder. İkisinin de birbirinin yolunu kesme izni yoktur. Aynı zamanda, laiklik asla dine karşı bir seçenek olarak ortaya çıkmamıştır. Yaptığı tek şey, siyasetin, halkın en içten ve yakın duygularının nesnesi olan dinle oynamayacağını, dinin de yaşamın daha katı ve dıştan gelen gerçeklerinin ifadesi olan siyasetten uzak duracağını ilan etmiş olmasıdır.
Sayfa 189Kitabı okudu
Tarih, özellikle de onun ihişamlı yönü her zaman bugünü yeniden düzenleme isteği aşılar.
Sayfa 178Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal şöyle der: "Efendiler, tarih, itiraz edilemez bir biçimde ispatlamıştır ki, büyük davalarda başarı için sarsılmaz bir kabiliyet ve kudrete sahip bir önderin varlığı şarttır."
Sayfa 147Kitabı okudu
Halkçılık
Osmanlı siyasal felsefesinde, yöneten ile yönetici arasındaki ilişki, çoban(ra'in) ile sürü (reaya) arasındaki ilişki gibidir. Halkçılık Fikri bu ilişkiyi tersine çevirdi: sıradan insanı (halk) simgeleyen köylüyü ülkenin efendisi yaptı
248 syf.
·
Puan vermedi
Türk Devrimi'nin Osmanlı dönemi siyasal hareketleri, yenileşme geleneği ile ilişki ve kopuşlarını analiz eden, Türk Devrimi düşüncesinin ideolojik bir analizi. Özellikle son bölümü Kadro üzerine yazılmış bölüm oldukça başarılı.
Türk Devrimi
Türk DevrimiMohammad Sadıq · Destek Yayınları · 20136 okunma