Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye - Yunanistan İlişkileri & Büyük GüçlerKıbrıs, Ege ve Diğer Sorunlar

Faruk Sönmezoğlu

Türkiye - Yunanistan İlişkileri & Büyük GüçlerKıbrıs, Ege ve Diğer Sorunlar Hakkında

Türkiye - Yunanistan İlişkileri & Büyük GüçlerKıbrıs, Ege ve Diğer Sorunlar konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7/10
1 Kişi
5
Okunma
Beğeni
727
Görüntülenme

Hakkında

Türkiye'nin dış, özellikle Batı dünyası ile olan ilişkilerinde Yunanistan faktörü genellikle belirli bir referans noktası oluşturmuştur. Türkiye'nin Batı Avurpa merkezli örgütlenme çabalarına ilgi duyması ile bu durum daha da belirginleşmiştir. Bu açıdan köşeyi tuttuğunu düşünen Yunanistan iki ülke arasındaki sorunların çözümünde bu konumunu kullanmaya çalışmakta, buna karşılıkTürkiye ise bu komşusu ile baş başa kaldığında sorunların çözümünün çok daha kolay olacağını düşünmektedir. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi yeni bir boyut ve beklenti getirmiştir iki ülke ilişkilerine. Her iki ülkenin kamu oyunda da genel kabul gören saptama, iki ülke halklarının dostluk ve işbirliğine hazır oldukları, düşmanlık ve çatışmanın iki ülkenin hırslı politikacılarının ürünü olduğudur. Acaba durum bu kadar basit midir? Politikacıların sorumluluğunu teslim etmekle birlikte konunun biraz daha karmaşık olduğunu kabul etmek doğru olacaktır. Bu karmaşıklığın kavranabilmesi içinde iki ülke arasındaki ilişkilerin, yakın tarihin iyi bilinmesi gerekir. Bu noktaların iyi anlaşılması, iki ülke ilişkilerinin geleceği açısından da büyük önem taşımaktadır. Zira, toplumlar arası sorunların giderilmesinde iyimser beklentilerin, insancıl duyguların yaratacağı olumlu etkilerin önemi tartışmasızdır. Bununla birlikte, eğer bu iyimserlikte gerçeklik ile olan bağ kopartılırsa, ortaya çıkacak muhtemel bir başarısızlığın yaratacağı hayal kırıklğı ve umutsuzluk da büyük olur. Elinizdeki çalışmanın amacı, bu konuları ilişkin görüşlerin netleşmesine bir ölçüde katkıda bulunmaktadır. (Arka Kapak)
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 25 dk.Sayfa Sayısı: 403Basım Tarihi: 2000Yayınevi: Der Yayınları
ISBN: 9789753531948Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Faruk Sönmezoğlu
Faruk SönmezoğluYazar · 11 kitap
Faruk Sönmezoğlu (d. 23 Şubat 1950, Türkiye), Türk uluslararası ilişkiler profesörü, öğretim üyesi ve yazar. 1950 yılında doğan Faruk Sönmezoğlu, lisans öğrenimini 1973 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yaptı. Mezun olduğu fakültede 1976 yılında araştırma görevlisi oldu. Daha sonra aynı fakültede 1980'de doktorasını yaptı, 1986'da yardımcı doçent, 1989'da doçent ve 1996'da profesör oldu. Faruk Sönmezoğlu, 2004-2006 yılları arasında ve 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde dekanlık yapmıştır ve halen Uluslararası İlişkiler bölümü anabilimdalında öğretim üyesidir. Faruk Sönmezoğlı, 1990-1993 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyeliği, 1991-1997 yılları arasında Toplum ve Ekonomi dergisi Yayın Kurulu üyeliği, 2002-2004 yılları arasında Ege Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ESAM), Danışma Kurulu üyeliği, 2001-2004 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi İİBF Dergisi Hakem Kurulu üyeliği, 2006 yılında 'Uluslararası Hukuk ve Politika' dergisi Hakem Kurulu üyeliği, 2006 yılından bugüne 'Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları' dergisi Hakem Kurulu üyeliği, 1999 yılından bugüne İ.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi Yazı Kurulu üyeliği, 2000 yılından bugüne Türk Siyasi İlimler Derneği üyeliği yapmıştır. Sönmezoğlu'nun son beş yılda verdiği lisans dersleri, Uluslararası İlişkilere Giriş, Türk Dış Politikası ve Uluslararası Politika; doktora dersleri, Uluslararası Politika, Dış Politika Analizi ve Yakın Dönem Uluslararası İlişkiler Tarihi'dir. Akademik İlgi Alanları Uluslararası politika (international politics) ve dış politika (foreign policy) Türk Dış Politikası (Turkish foreign policy)