Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye'de Siyasal Sistemin Dönüşümü ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi

Burhanettin Duran

Türkiye'de Siyasal Sistemin Dönüşümü ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Hakkında

Türkiye'de Siyasal Sistemin Dönüşümü ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
3
Okunma
Beğeni
287
Görüntülenme

Hakkında

Türkiye’de Siyasal Sistemin Dönüşümü ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi adını taşıyan bu çalışma, alanında uzman akademisyenlerin çalışmalarını içermektedir. Kitapta, Türkiye’nin siyasal sistem dönüşümüne yönelik, bugüne kadar yapılan tartışmaların tarihsel arka planı ve sistemin dönüşümünü savunanların gerekçeleri etraflı bir şekilde ele alınmaktadır. Siyasal sistemin dönüşümüne karşı çıkanların itirazlarına da ayrıca yer verilmektedir. Türkiye’de siyasal sistemin dönüşümü genellikle başkanlık sistemi üzerinden tartışıldığı için kitapta makalelerin birçoğu bu konu üzerine odaklanmıştır. Dünyada demokratik olarak başkanlık sistemi ile yönetilen ülke uygulamaları çeşitli açılardan karşılaştırılmıştır. Başkanlık sisteminin farklı ülkelerde anayasal tasarımında denetim ve denge mekanizmasının nasıl dizayn edildiği ortaya konulmuş, farklılıklar ve benzerlikler gerekçeleri ile analiz edilmiştir. Başkanlık sisteminde en çok öne çıkan iki konu olan yerel yönetimler ve dış politikanın yönetimi meselesi karşılaştırmalı örnekler üzerinden farklı makalelerde ele alınmıştır. Kitap ayrıca, TBMM’de kabul edilen Cumhurbaşkanlığı sisteminin anayasal dizaynında öne çıkan hususları demokratik hükümet sistemleri açısından karşılaştırarak analiz etmiştir.
Yazar:
Nebi Miş
Nebi Miş
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 14 dk.Sayfa Sayısı: 432Basım Tarihi: Şubat 2017Yayınevi: Seta Yayınları
ISBN: 9786054023974Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Burhanettin Duran
Burhanettin DuranYazar · 6 kitap
1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1993-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Aynı yıllarda Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2001-2009 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010-2011 öğretim yılını George Mason Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak geçiren Duran, İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde profesör olarak bulundu. Değişik kitap ve dergilerde Türk düşünce tarihi, Türk dış politikası, İslamcılık, Avrupa, demokrasi ve sivil toplum konularını işleyen Türkçe ve İngilizce makaleleri bulunan Duran’ın, 19. Dönem Parlamento Tarihi (3 cilt) başlıklı bir de kitabı yayımlanmıştır. Fahrettin Altun ile The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath (SETA Yayınları, 2016), Nebi Miş ile Türkiye’de Siyasal Sistemin Dönüşümü ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi (SETA Yayınları, 2017) ve Hasan Basri Yalçın ile Küresel ve Bölgesel Aktörlerin Suriye Stratejileri başlıklı kitapları derlemiştir. Duran ayrıca, Dönüşüm Sürecinde Türkiye, Dünya Çatışma Bölgeleri I-II, Ortadoğu Yıllığı 2008, Türk Dış Politikası Yıllığı 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 adlı eserlerin editörleri arasındadır. TRT 1’de Enine Boyuna adlı programa yorumcu olarak katkıda bulunmaktadır. Hali hazırda İbn Haldun Üniversitesi öğretim üyesidir ve SETA Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.