Blackwood Institute #1

J. Rose
Ağustos 2021
Independently published
İngilizce

Bu kitabın beni bu kadar ağlatacağını bilmezdim
2025 77. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2025 00:30
Şimdiye kadar okuduğum bütün dark romance kitaplarını bir kenara bırakıyorum çünkü okuduğum en karanlık olanı buydu. İçinde çok fazla tetikleyici unsur barındırıyor. Trigger Warring diye bağırıyor. Uyuşturucu, intihar, jiletle kendini kesme… Ben şimdiye kadar aslında hiç asıl dark romance okumamışım onu fark ettim. Konusu, Brooklyn adında tedavi gören bir akıl hastası kızın Clearview hastanesinden Blackwood’a transfer olmasıyla başlıyor. Blackwood bir akıl hastanesinden daha farklı olarak aynı zamanda eğitim veriyor. Ölmek isteyen ve gün geçtikçe intihar zamanını bekleyen Brooklyn’i orada çabalamaktan vazgeçmeyen Kade, çılgın enerjisiyle mavi saçlı Phoenix, konuşamayan sessiz çocuk Elijah ve çevresine sadece zarar veren Hudson bekliyor. Brooklyn tek bir amacı var, sadece ölmek. Bu yüzden arkadaş edinip geride onun için üzülecek kimse olmasını istemiyor ama kendilerine biz bir aileyiz diyen bu dört oğlan onu bırakmamaya kararlı. Ne diyebilirim ki? Bu kitap beni çok üzdü. Özellikle Elijah ve Brooklyn. İkisininde akıl sağlığı o kadar kötü ki. Brooklyn yaptıklarından pişman olduğu için kendisini canavar olduğunu düşünüyor ve sadece ölmek istiyor yaşamayı hak etmediğini düşünüyor. Elijah geçmişte dindar babası yüzünden çok fazla işkence görmüş ve konuşmak istemiyor. Bu ikisini okumak yüreğime fazla geldi. Kade grubun en normal çocuğu kardeşi Hudson için Blackwood’a çalışıyor ve inanılmaz güvenli hissettiriyor. Phoenix benim favorim. Geçmişte uyuşturucu satıcıymış. Mavi saçlı ve çılgın bir enerjisi var ayrıca Brooklyn’le çok güzeller. Hudson’ı pek sevemedim. Zamanında Brooklyn’e bir ilişki yaşamışlar ve çok kötü bir şey yapmış. Kitapta bu detaylı anlatılmadı ama Brooklyn’in akıl sağlığının bu şekile dönüşmesi Hudson’ın suçu. Aslında kitaptan daha farklı şeyler
Twisted HeathensJ. Rose · Independently published · 20213 okunma

J. RoseYazar · 0 kitap
J Rose, Birleşik Krallık'tan uluslararası alanda çok satan bir aşk romanı yazarıdır. Gerçek dünya sorunlarını ele alan, duygusal açıdan etkileyici hikayeler yazar. Özünde kafein bağımlılığı, küfür etme eğilimi ve kurgusal karakterlere karşı sağlıksız bir bağlılığı olan içe dönük bir kitap kurdudur. J Rose, küçük yaşlardan itibaren okumaya tutkuyla bağlıydı. Yaz tatillerini atlatıp, yaşıtları gibi dışarıda oynayıp kütüphaneden aldığı bir yığın kitapla yetinen Rose, kısa sürede çocuk edebiyatını yiyip bitirerek genç yetişkin edebiyatına yöneldi. Fantastik ve doğaüstü kitaplara olan ilgisini keşfettikten sonra J Rose, Rachel Caine, Kelley Armstrong ve Charlaine Harris gibi yazarların kitaplarına kendini kaptırdı. Sadece kitap yığınlarından uzaklaşıp, yorganının altında el feneri ışığında bir hafta daha kitap okumak için kütüphaneye koşup kitaplarını tazelemek için zaman ayırıyordu. 2019 yılında İngiliz Edebiyatı alanında lisans derecesiyle üniversiteden mezun olduktan sonra, J. Rose'un kelimelere ve hikayelere olan tutkusu henüz dinmemişti. Pandeminin zirvesindeyken, en sevdiği rahatlatıcı aktiviteye geri döndü ve on yıl önce yazılmış eski bir hikayeyi eline aldı. Birkaç ay içinde, bu yalın yapılardan bir dizi ve zengin bir karakter dünyası doğdu. Yaklaşık beş yıl sonra, kamu ruh sağlığı hizmetlerindeki kariyerini bırakıp, zengin ve anlamlı aşk hikayeleri yazma tutkusunun peşinden tam zamanlı olarak gitti. Okuyucularla bağ kurmak ve beynindeki çılgınlığı paylaşmak, J Rose'un en büyük zevklerinden biri; sert buzlu kahve içmek, nadir deri ciltli kitaplar için eski ikinci el mağazalarını gezmek, evinin yakınındaki köknar ormanında uzun yürüyüşler yapmak ve psikolojik gerilimle dolu sert bir hikayeye sarılmak. Şu sıralar, müstakbel eşi ve bir sürü hayali erkek arkadaşıyla İngiltere'nin sakin kırsalında yaşıyor. J Rose, zamanını raventli cin içerek, aptalca uzun çalma listeleri hazırlayarak ve duygusal olarak hasar görmüş kurgusal karakterlerin zihninde yaşayarak geçiriyor. Bir gün deniz kenarında yaşamayı ve her gün okyanusta yüzmeyi hayal ediyor. Kitaplarla dolu ofisinin dışında, en sevdiği yer plaj. J Rose, ruh sağlığı konusunda derin bir tutkuya sahip ve okuyucularının kendilerini görüldüğünü hissetmelerini sağlayan gerçekçi, temsili hikâyeler yazıyor. Kendi sesinden anlatılar yaratmayı ve uzun süredir toplumsal tabu kisvesi altında kalmış karmaşık, uzun vadeli durumlara ışık tutmayı seviyor. Hikâyelerinde, kırık karakterler ait oldukları yere aitler; sevgiyi, şifayı, aidiyeti ve kusurların hem kabul gördüğü hem de kutlandığı aileleri buluyorlar. Sosyal medyaya ve çok fazla insan odaklı olduğu düşünülen her şeye alerjisi olmasına rağmen, J Rose'a Instagram ve Facebook'tan sohbet etmek için ulaşılabilir!