Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

2020 Aralık

Ülkü Ocakları Dergisi - Sayı 203

Ülkü Ocakları Dergisi
10/10
1 Kişi
4
Okunma
1
Beğeni
249
Görüntülenme
Ülkü Ocakları Dergimizin 203. Sayısı yayımlanmıştır. “Milli Kimlik” dosya konulu 203. Sayımızda sizler için öncelikli olarak dil, tarih, edebiyat, modernleşme ve milliyetçilik arasındaki ilişkisini derinlemesine inceledik. Umuyoruz ki bu çalışmamızla siz kıymetli okurlarımıza faydalı ve farklı bakış açısı oluşturabiliriz. Milli Kimlik dosya konulu 203. Sayımızın başlıkları şu şekildedir; “Kimlik-Millî Kimlik ve Milliyetçi Hareketin Millî Kimlik Meselesi” “Toplumsal Kimlik” “Milliyetçilik ve Millî Kimlik” “Tarihsel Süreçte Türk Kimliği” “Millî Kimlik İnşasında Dilin Önemi” “Milli Kimlik, Modernleşme ve Ziya Gökalp” “Erol Güngör ve Milliyetçilik Kavramı” “Ömer Seyfettin’in Turan Hikâyelerinin, Millî Kimlik İnşası Bağlamında İncelemesi” “Kimlik, Bireysel Kimlik, Millî Kimlik Kavramları ve Türk Millî Kimliği” “Modern Türk Kimliğinin Oluşumunda: Türk Kimdir?” “Kimlik Kavramının Sosyolojik ve Bireysel Boyutu” “Milli Edebiyat ve Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı’nda Milli Kimlik Aktarımı” “Azerbaycan’da Milli Kimlik Tanımı” “Türk Dünyası Romanı ve Milli Kimlik” “Atatürk ve Türk Millî Kimliği” Ülkü Ocakları dergimizin Milli Kimlik dosya konulu 203. sayısını tüm il ve ilçe ocaklarımızdan temin edebilirsiniz.
Dergi:
Ülkü Ocakları Dergisi
Ülkü Ocakları Dergisi
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 112Basım Tarihi: Aralık 2020Yayınevi: Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı
Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ülkü OcaklarıDergisi / Sayı 203 Aralık 2020. Aylık eğitim ve kültür dergisi. Ayda bir yayınlanan Ülkü Ocakları Dergisi, belirlenen dosya konusu ile ilgili makalelerle içeriğini doldurmaktadır. 203 sayılı derginin dosya konusu Milli Kimliktir. Ülkücülüğü, milliyetçiliğin olgunlaşmış hali olarak gören bir camianın sesi olan, dergi bu sayısında, milli kimlik konusunu tartışarak düşünce temellerine yeni ufuklar açmaktadır. İlk iki makale zayıf kalsa da diğer makalelerle bir fikir dergisine yakışacak yaklaşımlar mevcuttur. Milli kimlik konusunda fikir adamı boyutunda Ziya Gökalp, Mümtaz Turhan, Erol Güngör üzerinden bakış açısı geliştirilirken, siyasi yönden Bilge Kağan'la başlatılan süreç Gazi Mustafa Kemal, Başbuğ Alparslan Türkeş, Azerbaycan'la bağlantılı olarak da Mehmet Emin Resulzade ve Ebulfeyz Elçibey'in uygulamalarına dikkat çekmektedir. Özellikle Cengiz Dağcı'nın romanlarında vermeye çalıştığı, Türklük şuuru da ortaya konulmaktadır. Dosya konusu ile ilgili olarak, Hüseyin Nihal Atsız ve Seyit Ahmet Arvasi'nin fikirlerinden bahsedilmemiş olması dergi adına bir eksikliktir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Ülkü Ocakları Dergisi - Sayı 203
Ülkü Ocakları Dergisi - Sayı 203Ülkü Ocakları Dergisi · Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı · 20204 okunma
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.