Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Teknoloji Devrimi, Nasıl Bir Yeni Dünya Düzeni Yaratıyor?

Ulusal Egemenliğin Sonu

Walter B. Wriston

Ulusal Egemenliğin Sonu Sözleri ve Alıntıları

Ulusal Egemenliğin Sonu sözleri ve alıntılarını, Ulusal Egemenliğin Sonu kitap alıntılarını, Ulusal Egemenliğin Sonu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Orwell'in kahramanlarından Winston gibi, " Çıkardığı her sesin biri tarafından dinlendiği" varsayımıyla yaşamak zorunda kalacağımız günlere mi gelmiştik?
Sayfa 137Kitabı okudu
Geleneksel sistemde yöneticiler, insanları mümkün olduğu kadar çok çalıştıran insanlardır. Yeni teknoloji ortamında ise, yöneticiler öğretici olmalıdırlar.
Reklam
Bir ulus bir iletişim ağına bağlandıktan sonra yöneticilerin o ağın kullanımını denetlemeleri çok güçtür. 
Yeni bir durumla karşı karşıya geldiğimizde bunu deneyimlerimizden edindiğimiz kıstaslarla değerlendiririz.
Bilgi üretimin en önemli unsuru oldukça, hemen hemen yaptığımız her şeyde madde miktarı azalmaktadır. 
Dijital kontrollü makine araçları artık iletişim sistemleri ve yazılımla birleşerek tüm üretim sistemini değiştirmektedir. 
Reklam
Orwell'ın yurttaşı gözetleyen Büyük birader hayali şimdi tersine dönmüştür, artık Büyük biraderi gözetleyen yurttaştır.
Bir devlet, dış işlerinde normal bir durumda kararları hukuksal ya da geleneksel olarak başka bir devletin müdahalesi dışındaysa, egemendir.
Gorbaçov şöyle demişti; " Sovyetler birliği ruhsal bir çöküş içindedir. Bunun bedelini geri kalarak ödedik ve daha uzun bir süre de ödeyeceğiz. Enformasyon bilimi çağında en değerli varlığın bilgi olduğunu, zihinsel bakış açısının genişliği ve yaratıcı hayal gücü olduğunu en son farkedenlerden biriydik.
Fırsatları etken görebilmek şimdi her zamankinden daha önemlidir. Ancak şirketler ve devlet bürokrasisi yayılıp yaşlandıkça bir tür yönetim romatizmasına tutulurlar. Daha ağır hareket ederler ve pazar istemlerine tepki göstermekte daha yavaş davranırlar.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Zuboff, bilgi toplumunda, " içsel bağlılık ve motivaston boyun eğmenin yerini almakta. İnsanların yaptıkları iş daha soyut oldukça, pozitif motivasyon ve iç bağlılık daha önemli olmaktadır.
Sayfa 100Kitabı okudu
18.yy sonlarında Alman politikasında güçlü etkileri olan kameralistler serveti çoğaltmanın 3 yolu olduğunu ileri sürüyorlardı. Nüfusu arttırmak, madencilik, dış ticareti kontrol ederek döviz sağlamak ve devletin bununla büyük bir ordu kurması.
Bir ulke halkının tümünün kendisine yalan söylendiğini bilmesi, ama yine de gerçeğin ne olduğu hakkında açık bir fikre sahip olmaması mümkündür.
Bugün toprak fethi, bir milletin ödediği maliyete değmemektedir. Savaş ve uzun baskı yılları hemen hemen her zaman zihinsel sermayeyi tok eder ve dağıtır. 
Donald Barnett " Bilgisayarlar yaptığımızı değiştirmekte, onu nasıl yaptığımızı değiştirmekte ve onu yapacak malzemeyi üretişimizi değiştirmektedir." demektedir.
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.