Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Umut Devrimi

Erich Fromm

Umut Devrimi Gönderileri

Umut Devrimi kitaplarını, Umut Devrimi sözleri ve alıntılarını, Umut Devrimi yazarlarını, Umut Devrimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başkalarının değişebileceğine inanç duymam için benim değişme deneyimini yaşamış olmam gerekir.
Ama bir insanın kendi hakkında ne düşündüğü, ne olduğu, gerçekten ne hissettiğiyle kıyaslandığında pekte önemli değildir..! Öte yandan çoğumuz, ne hissettiğimizin farkında olmalıyız.
Reklam
Umut etmek demek, henüz doğ­mamış şey için her an hazır olmak, ama doğumun, bizim yaşam sürecimiz içinde gerçekleşmemesi halinde umarsız­lığa, umutsuzluğa düşmemek demektir. Zaten var olan ya da hiçbir zaman var olmayacak olan bir şeyi umut etmenin anlamı yoktur.
Bir insanın isteyebileceği her şeye sahip olan bizler neden mutsuz , yalnızlık içinde ve kaygılıyız ? Yaşama biçimimizde , toplumumuzun yapısında ya da değer sisteminde yanlış olan bir şeyleri mi var ? Daha başka ve daha iyi seçenekler var mı?
Sayfa 185 - Say YayınlarıKitabı okudu
Daha rahat bir yaşantıyı yeğleyenler , daha yüksek bir tüketim düzeyine ulaşmakta özgürdür .
Sayfa 162 - Say YayınlarıKitabı okudu
Günümüzde asıl özgürlük duygusu , bir başka alanda , tüketim alanında önem kazanmıştır. Standardın altında yaşayanlar dışında herkes , tüketici özgürlüğünün tadını çıkarmaktadır .
Sayfa 153 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Çağdaş insan :):):)
Çağdaş insan , her şeye , otomobile , eve , işe ,”ufaklıklara “ , bir evliliğe , sorunlara , dertlere , hoşnutluğa sahiptir ; bütün bunlar da yeterli değilse , bir ruh doktoruna sahiptir . Hiçbir şey olmamıştır ( hiçbir şey değildir ).
Sayfa 113 - Say YayınlarıKitabı okudu
Günümüzdeki kimlik krizi , temelde insanoğlunun giderek artan yabancılaşmasından ve maddeleşmesinden kaynaklanmaktadır ve kişinin tekrar yaşama dönmesi , tekrar etkin hale gelmesi ölçüsünde çözümlenebilir .
Sayfa 112 - Say YayınlarıKitabı okudu
İnsanoğlu , belli bir toplumun sınırları içinde çalışmak durumunda bulunduğundan , yaşamını sürdürme gereksinmesi , ona , toplumsal görüş ve kavrayış ilkelerini kabul ettirme eğilimindedir , dolayısıyla da bilincinin farklı bir şemayı içermesi halinde bilincinde olabileceği şeyleri bastırır .
Sayfa 98 - Say YayınlarıKitabı okudu
Eğer insan , yaşamını , ekmeğini kazanarak geçirmekle yetinseydi , hiçbir sorun olmayacaktı. İnsanda karıncaların güdüleri yoktur ama karıncanınki gibi bir varoluş , gene de pekala insanın kaldırabileceği bir durumdur . Ne var ki , insan , koşulları gereği , bir karınca olmakla yetinemez, bu biyolojik ya da maddesel yaşam sürdürme sorunundan başka , daha iyi yaşayabilme ya da faydacı olabilme sorunu diye nitelendireceğimiz özgü bir başka durum da vardır .
Sayfa 95 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsan umut etmekten vazgeçerse , - nerede olduğunu bilse de bilmese de - cehennemin kapısından girmiş demektir , kendi insanlığını geride bıraktı demektir .
Sayfa 83 - Say YayınlarıKitabı okudu
Ancak içinde bulunduğumuz an , robot gibi hareket eden insanları daha şimdiden göstermekte bize . İnsanların çoğunluğu robot olduğuna göre , aslında insanlar gibi robotlar üretmek bir sorun olmayacak demektir . İnsan benzeri bilgisayar fikri , makinaların insansal ve insanlık dışı kullanımı arasındaki seçeneğin iyi bir örneğini oluşturmaktadır. Bilgisayar , yaşamın zenginleşmesine birçok yönden katkıda bulunabilir . Ama insanın ve yaşamın yerine geçtiği fikri , günümüz patolojisinin bir dışavurumudur.
Sayfa 64 - Say YayınlarıKitabı okudu
İnsanoğlu , umutsuz yaşayamayacağından , umudu tümüyle yok olmuş kişi , yaşamdan nefret eder . Yaşamı üretemediğinden neredeyse bir mucize olan ancak onu gerçekleştirmek için çok daha kolay bir şeyi , yaşamı yok etmek ister. Yaşanmamış yaşamından dolayı kendisinden öz almak ister ; bu işiyse , kendisini eksiksiz bir yıkıcılığın kucağına atmakla yapar ; öyle ki , başkalarını yok etmek ya da kendisinin yok edilmesi pek önemli değildir .
Sayfa 38 - Say YayınlarıKitabı okudu
Eğer umut , inanç ve direnme gücü yaşamla birlikte var olan öğelerse , nasıl oluyorda böylesine çok sayıda insan umut , inanç ve direnme güçlerini yitiriyor, köleliklerine ve bağımlılıklarına sarılıyorlar? İşte insan varlığının belirleyici özelliği , bu yitirme olasılığının ta kendisidir .
Sayfa 36 - Say YayınlarıKitabı okudu
Çoğu insan , korku , sıkkınlık , yalnızlık , umutsuzluk gibi duyguların varlığını kendi kendilerine itiraf etmezler ; yani , bu duyguların bilincinde değillerdir . (ya da bu duygular bilinçdışıdır ). Bunun nedeni çok yalındır . Bizim toplumsal modelimizde , başarılı insanın korkulu , sıkkın ya da yalnızlık içinde olması beklenmez . Başarılı insan, bu dünyayı bütün dünyaların en iyisi olarak görmelidir ; yaptığı işe basamak atlama fırsatını yakalamak için , korkularını , kuşkularını , ruhsal çöküntülerini , sıkkınlıklarını ya da umutsuzluklarını da bastırmak , bilinçaltına itmek durumundadır.
Sayfa 26 - Say YayınlarıKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.