Estetik Kaygı Taşımayan Tek Gerçek Ölümdür!

Urgan

Emre Işık
Şubat 2024
İlk Yayın Tarihi:
2024
Cinius Yayınları

Hikâyenin hep içinde olacaksınız
2024 7. kitabı
Nereden başlayacağımı, nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Anadolu'da urganin ne olduğunu ne anlama geldiğini bilmeyen yok. Bir intihar için yaratılan haklı sebepleri bu denli telaki edebileceğimi hayatta tahmin etmez düşünmezdim. Bunun sebebi hayatı kendi yaşantımızda yola çıkarak yorumlamamiz. Bu yüzden kitap okumak önemlidir. Kim kaçabilir kendi hayatından bunu yaparken ne kadar uzağa gidebilir. Ben bu romanda iki kadın tanıdım ve o iki kadını asla unutmayacağım. Hayatım boyunca da saygı duyacağım. bu kitapta benim en büyük felaketim bitmesini istediğim şekilde bitmemesi oldu. Hikayeye gelecek olursak hep içinde olacaksiniz hep içinde
2024 60. kitabı
Roman İstanbulda bir kış ayında geçiyor. Çok iyi kurgulanmış üslubu akıcılığına çok yakışmış bir kitap. Yazarın diğer kitaplarını okuduğumdan kitaptaki derin pisikanalik tespitler beni şaşırtmadı. Bunu bekliyordum işin açıkçası. Yazarın bir tarzı var bunu hemen hemen bütün kitaplarında görebiliyorsunuz. Konu intihar görünüyor ve bu çok normal . Ama konu bir intiharin kendisinin deyişiyle anatomik şeceresi. Bir insan neden intihar eder ve onu intihara sürükleyen hikaye nedir. Çok fazla tahminde bulunacağınız elinizde kalemle altı çizili cümleleri saklayacağınız ve akıcılık konusunda çok fazla cömert olan bir kitap. İyi okumalar
Alıntı
Puan vermedi·160 syf.·
2024 21. kitabı
Güçlü bir ferda engelli bir abla ve oğlu ile sınanmış bir neclanin öyküsü. Herkesin kötü olabileceğini ve guvenmenin zor bir kavram olduğunu maddi kaygılarla ve sosyal endişeleri ile anlatan bir kitap. Çoğu zaman acı veren bir kaygıya dönüşür babasız büyümek. En kötüsü de babanızın kötü olması ve babanizla mücadele etmeniz.Bir çırpıda bitirebileceginiz bir kitap olması kitabı anlamanızı kolaylaştırıyor. Çoğu yerde anlayacağınız ama hiçte umduğunuz bir kitap olmayacağını size garanti edebilirim.
2024 55. kitabı
Bir kitabı kapağıyla değerlendirilmemesi gerektiğini bir kez daha anlamış biri olarak yazıyorum bu cümleleri çünkü ben daha çok bir intihar romanı olduğunu düşünüp aldım bu romanı. Ama okuduğum kitaplar arasında en akıcı olandı. Kitabın içeriğinden bahs etmeyeceğim benim için fazlasiyla aksiyon dolu bir kitap oldu hatta film tadındaydi diyebilirim.
Işık Hızıyla Bitiyor
2024 29. kitabı
Bir kadının istediği zaman ne kadar tehlikeli ve güçlü olabileceğine şahitlik ettiren çok az kitap vardır . Bu kitapta onlardan bir tanesi ama kitap ışık hızıyla bitiyor çok fazla akıcı ben hiç değilse iki günde bitirim diye düşünürken kitabı sekiz saatlik bir otobüs yolculuğunda bitirdim. Ferdanın ve Neclanın kaçırılan kız kardeşi bulma çabalar, ortaya çıkan türlü türlü isimler ve ip uçları sizin sürekli suçlunun kim olduğu konusunda fikirlerinizi güncelliyebiliyor. Buda merak duygunuzu şiddetlendiriyor. Ben bir kaç yerde yanıldım yazar ters köşe yapmayı seven bir yazar. Kitabın sonun da bir ağlamak tutuyor herkesi . Ben yolculuk esnasında kitaba ağladığımı yanımda oturan teyzeye inandıramadım ama kitap gerçekten inanılmaz akıcı.
2024 3. kitabı
Kitap günümüz İstanbul'un da geçiyor. Eğitimini yarım bırakmış genç bir kızın kaybolan kız kardeşini bulmaya çalışırken yaşadıkları sizi çok fazla etkileyecek. Hatta özenle kurulmuş bir dostluğun kanla kurulmuş bir kardeşlik bağından çok daha güçlü olabileceğini gösteren bir kitap. Keşke kitabın sonunu okumasaydim ve sonunu kendi hayal dünyama bırakmış olsaydım. Aynı zaman ben bu kitapta kadın olmanın ve her türlü zorluklara rağmen ayakta durmanın büyüklüğünüde yaşadım. Özelikle son sahneler Allah'ım nasda gözümde canlandı. Fazlasıyla dolu bir kitap.ve zaman zaman gerçekten çok komik olabilen bir kitaptı.
UrganEmre Işık · Cinius Yayınları · 20242,015 okunma
Neclayla tanışmaniz lazım :)
2024 40. kitabı
Kendimi bir aksiyon filminin içindeymişim gibi hissettim dersem yeridir. Kitabın akıcılığını bir kenera bırakın. Kitap sizi sürekli bir karmaşanın derinliğine itiyor. Bu kitabı ince yapan çok zarif bir anlatımda söz konusu ama ben ne yalan söyleyeyim Necla ya bayıldım. O nasıl bir kadın öyle. Yazara herseyden önce sırf o karekter için teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten sırf kadın olduğum için bile kendimle gurur duydum. Kitap beni ters köşe yaptı gerçi yorumları okumuştum ama bu kadarda değildir demiştim. Bu kitabı eminim tekrar okuyacağım.
Umarım Kitap Yasaklanmaz
2024 53. kitabı
Kitabın ana teması intihar gibi görünse de aslında değil ve gerçekten müthiş bir kitap nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile . Genç yaşta Üniversite eğitimini yarım bırakan genç bir kızın ailesinin geçim kaynağı olurken bir gün ferda adında bu kızın çok iyi resim çizebilme yeteneği olan engelli yani zeka yaşı on ikilerde olan ablası kaçırılır. Daha önce ablasının çizmiş olduğu resimlerle yakın arkadaşı olan necla ile ablasını bulmaya çalışan ferdanın hikayesine tanıklık edeceksiniz. Ederken diyeceksiniz ki ya ne hayatlar varmış. Kitap aynı zamanda intihar fikrini çok iyi işleyen bir kitap olmuş ve bunu çok iyi dile getirmiş bu da kitabın ilerde bana göre yasaklanmasına bile neden olabilir.
2024 45. kitabı
Zeka yaşı onlarda on ikiler de olan bir kız çocuğu kaybolur. Geride sadece kıyafetleri ve çizdiği resimler kalmıştır. Bu resimler kızın bulunması için bir takim ayrıntılar taşıyan delillerdir. Kız kaş göz arasında istismar edilen çok güzel bir kızdır aslında. Ve bu kızın bulunması için çaba sarf eden ferda ve Necla denen kadının hayatlarına şahitlik edeceksiniz ama Necla denen kadın sizi öyle bir ağlatacak ki susmak için ne yaparsanız yapın bu mümkün olmayacak.
!!!Paramparça Hayatlar!!!
2024 3. kitabı
Gülnur adında zeka yaşı 10 ile 12 arasında değişen zihinsel engelli 28 yaşlarında bir genç kız kaçırılır ve onu bulmak isteyen kız kardeşi ve arkadaşı kendilerini bir mücadelenin içinde bulur. Ferda denen kadın Gülnur denen kızın kız kardeşidir. Paramparça ve mahf olmuş hayatlar silsilesi. Kitabı akıcı yapan ve bir çırpıda bitirilmesini sağlayan kızı bulmaya çalışırken kızın kimi kaçırdığına dair fikirlerinizin olgunlaşmadan bir yenisinin zuhur etmesidir. Kimin kaçırdığını tahmin edebiliyor ama emin olamıyorsunuz. Ferdanın en yakın arkadaşı olan Necla'nın keskin zekası gülnuru bulmalarını sağlıyor ama oğlunu kaybeden Necla daha fazla hayata tutunamıyor daha doğrusu tutunmak için bir sebebi kalmadığı için intihar ediyor. Ferda kız kardeşini kurtarıyor ama bu kısmı anlatmak istemiyorum oda intihar ediyor. ya size söyleyeyim gerçekten çok güzel bir kitap